4.873 KG. DE MINIRESIDUS RECICLATS A LES MINIDEIXALLERIES URBANES DEL MARESME DURANT 2022

Arenys de Mar amb 1.023 kg, Vilassar de Mar amb 801 kg. i Calella amb 706 kg. són les tres primeres del rànquing maresmenc de reciclatge en minideixalleries urbanes.

4.873 Kg. Quasi 5 Tones en un sol any. Una xifra a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament. Per exemple: una pila de botó pot pesar únicament 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica.

La recollida selectiva és el moment decisiu en el procés de reciclatge d’aquests miniresidus domèstics moderns: si van a parar a la brossa (són petits i es poden esbarriar amb facilitat) esdevenen un problema gran, mentre que si els dipositem al lloc correcte, a més d’evitar una possible contaminació, generem nous recursos per a tots.

Les minideixalleries estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per durar indefinidament. Durant tots aquests anys s’han anat fent, de manera regular, les feines de sanejament i repintat perquè llueixin sempre amb la lluminositat del primer dia.

CADA COSA AL SEU LLOC

Les minideixalleries també són un suport de comunicació ecològica que fomenta la solidaritat, la cultura i el comerç de proximitat.

 

A les minideixalleries urbanes del Maresme podeu reciclar discos CD/DVD/BlueRay, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, piles, bateries i acumuladors, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum). A més, tan sols substituint les bústies d’entrada, els Ajuntaments van adaptant les minideixalleries per reciclar els nous residus emergents. Vés a saber quines rapoines guardarem al calaix en el futur.

LOCALITZACIÓ DE LA XARXA DE MINIDEIXALLERIES DEL MARESME: Arenys de munt, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac,  Calella, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

 

Llegir la notícia al diari Capgros

Redueix, reutiliza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2023.