Arbúcies (Girona) instal·la la primera minideixalleria de la demarcació

L´Ajuntament d´Arbúcies va instal·lar la setmana passada la primera minideixalleria de les comarques gironines amb l´objectiu de facilitar el reciclatge de les petites fraccions de residus d´ús domèstic. Es tracta d´un contenidor de dimensions reduïdes amb capacitat per a 7 compartiments en els quals es poden abocar discs compactes, piles, bombetes halògenes, bolígrafs i retoladors, bateries de mòbils, cartutxos d´impressora i bombetes.
Amb la minideixalleria es facilita el reciclatge entre els ciutadans i se´ls fa corresponsables en la gestió d´uns residus sense un circuit de recollida establert. Això significa que a partir d´ara ja no s´haurà d´anar fins a la deixalleria per abocar segons quines fraccions, ja que el nou contenidor es troba al nucli urbà, en un lloc de pas com és la placeta de Can Reus.
La minideixalleria, patentada per Blipvert, s´ha instal·lat amb èxit en d´altres municipis catalans, però Arbúcies és el primer poble de les comarques gironines que en disposar d´un. Si té una bona acollida per part de la població, l´Ajuntament es plantejaria la possibilitat d´instal·lar-ne algun més en altres punts del poble. Arbúcies ha impulsat una gestió dels residus més respectuosa amb el medi ambient, prioritzant la separació en diferents fraccions, fomentant el reciclatge i demanant la responsabilitat ciutadana per mantenir-se com un poble mediambientalment sostenible.

https://www.diaridegirona.cat/comarques/2662/arbucies-installa-primera-minideixalleria-demarcacio/195041.html