El 96% dels espanyols exigeix més punts de reciclatge a les platges

A l’estiu ens agrada gaudir de platges netes i estem disposats a recollir les nostres deixalles i portar-les fins a un punt de recollida i reciclatge. Això és, si més no, el que afirma un estudi recentment publicat sobre els hàbits dels estiuejants espanyols. La part dolenta és que al final d’una jornada de platja, massa sovint els contenidors grocs estan plens a vessar.

 

A la platja ens agrada endur-nos la “nevereta” plena de begudes fredes i alguna cosa apetitosa per a menjar o per a picar.

Quan es tracta de gaudir, que no falti de res!

Per a menjar, segons un estudi realitzat recentment, preferim un entrapà (42% dels enquestats) o una truita de patates casolana (23%).

Per a beure, asseguts a la sorra de la platja sota un bon para-sol, tenim predilecció per l’aigua freda (53%), els refrescs (20%) i la cervesa (14%).

Les platges ens agraden netes

Segons l’estudi “Tenim un altre batec”, realitzat per Ball Corporation, un dels majors fabricants de llaunes de begudes del món, als espanyols ens agrada molt instal·lar-nos còmodament a la platja, gaudir del vaivé de les onades, prendre el sol i gaudir de les begudes que hem portat en la nostra nevera portàtil.

A ser possible, bevem en llauna o en ampolla de plàstic, que són envasos fàcils de refredar i que pesen poc.

Segons l’estudi, hi ha un empat tècnic en les nostres preferències:

Necessitem més punts de reciclatge a les platges

Després, passat el matí o el dia de platja, el que volem (la majoria ho volem) és deixar la platja tal com l’hem trobat, el més net possible, però no és fàcil perquè sovint els contenidors o punts de reciclatge estan allunyats d’on estem o els trobem a vessar.

I, per una vegada, estem d’acord

Per això, un terç dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país (34,4%) creu que les platges de la seva regió o les que acostuma a visitar a l’estiu no estan netes.

I el 96% dels espanyols (quasi el 100%!) reclama més punts de reciclatge.