En temps de confinament, iniciatives per a l’esperança

 

 

 

En els telenotícies se succeeixen les notícies relacionades amb la falta de material sanitari: necessitem milions de mascaretes, de capells, de guants…, necessitem fins i tot milers de bates apropiades per a tanta i tanta gent que es juga la salut cuidant la dels altres.

Avui requereixen protecció des de xofers d’autobús i transportistes, fins a dependents de supermercat, personal sanitari i de serveis, infermers i doctores en hospitals o centres d’atenció primària, cuidadors en residències d’ancians, i homes i dones amb més o menys risc que surten o sortim al carrer a la recerca de subministraments a la drogueria o a la farmàcia.

Des dels governs se’ns diu que s’estan comprant fora del país milions de mascaretes i d’altres materials, i que s’estan distribuint per les comunitats autònomes…, però no acaben d’arribar perquè, potser, quan arriben, són molt insuficients, perquè són moltes les persones que les necessiten.

 

JUNTES: TREBALLANT EN EQUIP

 

Quatre generacions: fins i tot la besnéta, sobre la taula, ajudant a confeccionar bates per a les nostres sanitàries i sanitaris.

 

Per això mateix, en aquest moment d’aparent impotència, és tan emocionant saber de xarxes de ciutadanes que de manera espontània, privada, sense lideratge polític, municipal o governamental, s’han unit i s’uneixen cada dia en un esforç comú per aconseguir i distribuir mascaretes, bates i altres productes molt necessaris.

Es tracta d’iniciatives com les dutes a terme per un grup integrat per una majoria de dones de totes les edats que, en la comarca del Vallès, perfectament organitzades en xarxa i treballant juntes (cada una en el seu domicili), han convertit els seus habitatges en tallers, han unit coneixements i habilitats, entusiasme i capacitat, i han posat a funcionar recursos propis per a, amb un permís especial de les autoritats sanitàries, fer arribar a les persones que estan a la primera línia el material necessari per a seguir treballant i sobrevivint.

 

GRÀCIES PER LA LLIÇÓ

 

 

A casa però treballant en xarxa, juntes per un objectiu comú

 

Ara no estem parlant de milions de mascaretes comprades pel govern i que semblen mai ser suficients.

Estem parlant de les desenes de mascaretes que aquest dia ha pogut confeccionar una família, i que s’entreguen sabent que seran utilitzades pels seus veïns i veïnes, al CAP on ens atenen, al súper on comprem, a l’hospital per a nenes que hi ha a la mateixa comarca, pel xofer de l’autobús que segueix funcionant encara per a qui ho necessita, per la caixera o el caixer de les botigues on comprem els subministraments.

Al vespre, quan un voluntari lliura en mà mascaretes i bates als qui les necessitaran l’endemà, es descobreix que la iniciativa, el respecte, la solidaritat, l’amor… és una màgia molt poderosa que protegeix tant als qui la donen com als qui la reben.

Gràcies per la lliçó.

 

Gepostet von Lucia Olguin am Freitag, 27. März 2020

 

I si vols sumar, aquí tens més informació:

 

Nos hacemos eco de 9 ideas con las que nutrir las redes de apoyo que están surgiendo en la crisis del coronavirus 👇 Si quieres conocerlas en detalle lee esto 👉 https://bit.ly/3dxHbzd

Gepostet von Greenpeace España am Freitag, 27. März 2020