Groc Blau Gris Marró Verd Blanc

 

 

 

Per a reduir el volum de residus, estalviar recursos i contribuir a la conservació del medi ambient, triem productes reutilitzables o retornables, consumim envasos grans en lloc de petits i evitem els embolcalls plàstics innecessaris i les safates de porexpan, etc.

I per a ajudar-nos a realitzar un bon reciclatge i no cometre errors evitables, a casa tambè podem marcar amb els colors adequats els recipients on dipositem els residus.

Però…

            …què indiquen exactament els colors del reciclatge?

            …què haig de dipositar en cada contenidor segons sigui el seu color?

 

1. Contenidor Groc
2. Contenidor Blau
3. Contenidor Gris
4. Contenidor Marró
5. Contenidor Verd
6. Contenidor Blanc

 

Contenidor Groc

 

En el contenidor groc dipositem els envasos i les ampolles de plàstic, les llaunes de conserves, els envasos metàl·lics i els brics.

Sí: envasos i ampolles de plàstic, brics, bosses i embolcalls, llaunes de conserva i de refrescos, envasos metàl·lics, safates i paper de de alumini, safates de suro blanc, aerosols buits i desodorants, film, aerosols buits, etc.

No (errors freqüents): joguines de plàstic, biberons, xumets, cintes magnètiques, paelles, coberts, cubs de plàstic, etc.

 

Contenidor Blau

 

En el contenidor blau dipositem paper i cartró convenientment plegat perquè no ocupi un espai excessiu.

Sí: envasos i caixes de cartró per a alimentació, calçat i electrodomèstics, embolcalls de paper, periòdics, revistes, folis, fullets publicitaris, bosses de paper, sobres i oueres, etc.

No (errors freqüents): brics (cartró, plàstic i alumini) i paper de cuina o papers bruts, paper d’alumini o plastificat, llibretes amb espiral metàl·lica o plàstica, etc.

 

Contenidor Gris

 

En el contenidor gris o de restes dipositem tots aquells residus que no es poden reciclar o reutilitzar.

Sí: joguines trencades, biberons, xumets, utensilis de cuina, bolquers, objectes ceràmics, sorra per a mascotes, pèl, pols, burilles, etc.

No (errors freqüents): joguines aprofitables, petits electrodomèstics, ceràmiques intactes, etc.

 

Contenidor Marró

 

En el contenidor marró dipositem les restes d’aliments que seran útils per a fer compost per a fertilitzar la terra o generar energia.

Sí: pells de fruites, restes i espines de peix, plantes, trenquessis d’ou o pòsits de cafè, etc.

No (errors freqüents): material no orgànic com a objectes de ceràmica, bolquers, burilles, xiclets, cabells, sorra per a mascotes, càpsules de cafè, etc.

 

Contenidor Verd

 

En el contenidor verd dipositem ampolles i envasos de vidre.

Sí: ampolles, envasos de begudes alcohòliques, d’aigua o suc, envasos de conserves, flascons de perfum o colònia, etc.

No (errors freqüents): bombetes, miralls, cendrers, gots o vaixelles, flascons de medicaments, etc.

 

Contenidor Blanc

 

En el contenidor blanc, que trobarem a la gran majoria de les farmàcies, dipositem envasos amb medicaments, sempre amb la seva caixa i el seu prospecte per a facilitar una separació correcta.

Sí: envasos buits de medicaments (flascons, tubs, aerosols), envasos amb residus de medicament, envasos amb medicaments.

No (errors freqüents): Agulles, termòmetres, radiografies, etc