UNA PASSEJADA PER LA NOVA XARXA DE MINIDEIXALLERIES DE MAIRENA DEL ALJARAFE (SEVILLA)

L’Ajuntament de Mairena del Aljarafe ha ampliat el servei municipal de minideixalleries per a la recollida selectiva i reciclatge de petits residus.
Les minideixalleries són el complement ideal per a qualsevol model municipal de recollida selectiva (contenidors soterrats o de superfície, porta a porta, etc.) perquè, ara per ara, els petits residus que es recullen en les minideixalleries no poden anar a cap altre contenidor del carrer.


De fet, les minis són un complement indispensable, ja que la majoria dels miniresidus que recullen són contaminants i per això, per molt petits que siguin, el seu reciclatge és quelcom molt seriós. Sobre tot perquè són residus que es poden despistar entre les escombraries amb molta més facilitat que, per exemple, una nevera. A més, aconseguir bones xifres de reciclatge amb residus petits és realment complicat. Per què? Perquè pesen molt poc i es necessita la participació de moltíssima gent, d’altra manera seria impossible. Seguint l’exemple de la nevera, per aconseguir el seu equivalent en pes, les minideixalleries han de recollir milers i fins i tot desenes de milers de petits residus. Costa moltíssim sumar quilos de bombetes, piles de botó, cables i auriculars, discs CD, o taps de plàstic… que pesen grams! Nota important: una pila de botó pot pesar només un gram però pot arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica.

Blipvert Recologics ofereix servei de renovació completament sostenible (cada cinc anys i sense generar residu) de cada minideixalleria, perquè sempre llueixin brillants. El servei inclou la revisió de les boques d’entrada dels residus, fàcilment intercanviables, podent adaptar les minideixalleries als possibles residus que el futur ens presenti sense generar despeses innecessàries.

Els residus escollits inicialment pel consistori per a les minideixalleries de Mairena del Aljarafe són: discs cd/dvd i dvd, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (residus d’aparells elèctrics i electrònics) de petit format, tota mena de piles, bateries i acumuladors, bombetes LED i de baix consum, i càpsules de cafè.

A més, les minideixalleries disposen de dues finestres de vidre dissenyades per a la comunicació municipal, la qual cosa permet a l’Ajuntament realitzar campanyes de comunicació de manera elegant i sostenible. Servei ininterromput i a un pas de casa.

 

Blipvert Recologics, 2024
Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.