LES MINIDEIXALLERIES DE BARBERÀ DEL VALLÈS ARRIBEN ALS 30.000 KG. DE MINIRESIDUS RECICLATS

El servei de minideixalleries de l’Ajuntament de Barberà del Vallès ha superat aquests dies les 30 tones de petits residus reciclats. La xifra exacta a hores d’ara és de 30.268,95 kg. de miniresidus reciclats a les minideixalleries des de l’inici del servei. Una xifra a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament. Per exemple: una pila botó pot pesar únicament 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar fins a 600.000 litres d’aigua. (Seguir enllaç)

 

Desglossament dels 30.268,95 kg. de miniresidus reciclats a les mindeixalleries de Barberà del Vallès:

Bombetes LED i baix consum : 2.533,75 kg.
Discos CD i DVD: 1.448,15 kg.
Cartutxos d’impressora: 667,90 kg.
RAEE: 1.850,05 kg.
Piles, bateries, i acumuladors : 23.769,10 kg.

Les minideixalleries de Blipvert Recologics estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per durar indefinidament. Durant tots aquests anys s’han anat fent -de manera regular- les feines de sanejament i repintat perquè llueixin sempre com noves.

CADA COSA AL SEU LLOC

A les minideixalleries urbanes de Barberà del Vallès podeu reciclar discos CD/DVD, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, piles, bateries, acumuladors, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum).

A més, tan sols substituint les bústies d’entrada, l’Ajuntament pot adaptar les minideixalleries per reciclar els nous residus emergents. Ves a saber quines rampoines guardarem al calaix en el futur.

 

Redueix, reutiliza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2024