El Comú d’Encamp ha guanyat l’Escombra de plata gràcies, entre d’altres, a la instal.lació de minideixalleries

GUARDÓ ‘ESCOMBRA DE PLATA’

El Comú d’Encamp va guanyar al 2010, l’Escombra de plata, un dels premis més importants que es lliuren a Espanya i que reconeix la tasca feta en la neteja i gestió de residus.

Escombra de plata

Aquest guardó va ser entregat per Ategrus (Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient), a Madrid i que reconeix i premia les localitats que porten a terme una bona gestió dels residus així com de la neteja viària i jardineria.

La corporació ha aconseguit aquest guardó gràcies a la implantació de la Planta d’Intercanvi de Residus del Pas de la Casa, que recull diàriament entre 5 i 16 tones d’escombraries. A més, amb la seva obertura els camions s’estalvien entre 5 i 10 viatges setmanals al Centre de Tractament de Residus, amb la consegüent disminució de la contaminació atmosfèrica i despesa de carburants. Així mateix, ha permès l’augment en la freqüència de recollida de residus al Pas de la Casa. Per altra banda, Encamp destina a la higiene i neteja 175 euros per habitant i any, i concentra 1 punt verd cada 98 habitants. Tots aquests factors han fet que Encamp sigui mereixedor d’aquest guardó.

A més de la Planta d’Intercanvi de Residus del Pas de la Casa, el Comú d’Encamp ha tirat endavant altres iniciatives mediambientals com ara les minideixalleries, que han estat les primeres d’Andorra, els contenidors d’oli vegetal que han permès un augment notable de la recollida d’aquest residu o el reglament de cabanes que ha regulat i controlat la proliferació d’aquestes construccions.

http://www.comuencamp.ad/departaments/departament-d-higiene-i-mediambient/seccio-de-jardins/guardo-escombra-de-plata