NOU DIPÒSIT DE RECOLLIDA DE RESIDUS D’APARELLS ELÈCTRICS I ELECTRÒNICS A LES MINIS DE MOLLET DEL VALLÈS

 

Les Minideixalleries Urbanes de Mollet inclouen, des de fa uns dies, un nou dipòsit per als residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE). Així, s’ha substituït el dipòsit de telèfons mòbils pel dipòsit de RAEE, cada cop més habituals.

Els RAEE són els residus d’aquells materials, components, consumibles, subconjunts, etc, que componen els aparells elèctrics i electrònics que es van a llençar. S’entén per aparell elèctric i electrònic, tots els aparells que necessiten per funcionar corrent elèctrica o camps electromagnètics, destinats a ser utilitzats amb una tensió nominal no superior a 1.000 V en corrent alterna i 1.500 V en corrent continua, i els aparells necessaris per generar, transmetre i mesurar dites corrents i camps.

Degut a les dimensions del dipòsit de les Minideixalleries, es poden recollir tots aquells aparells elèctrics i electrònics de petit format com per exemple rellotges, calculadores, comandaments a distància, llapis de memòria, reproductors de música, petites llanternes, etc.
Des de l’any 2007, Mollet compta amb un total de 23 Minideixalleries urbanes per la recollida selectiva de petits residus domèstics. L’objectiu d’aquestes Minideixalleries és donar facilitats a la ciutadania per reciclar els residus domèstics de petit format sense haver de desplaçar-se a la Deixalleria Municipal.
Així doncs, en aquestes Minideixalleries es poden recollir, de manera selectiva, piles convencionals, CD i DVD, bombetes convencionals i de bombetes de baix consum, cartutxos d’impressora i RAEE.

Font: SomMollet

https://www.sommollet.cat/noticia/3570/nou-diposit-de-recollida-de-residus-daparells-electrics-i-electronics