ESTRELLA DAMM ENS CONVIDA A GAUDIR DE L’ESTIU RECICLANT ALUMINI AL #DÓNALALLAUNA 2024

Coincidint com cada any amb el dia mundial del reciclatge, avui 17 de maig comença la campanya de reciclatge #DÓNALALLAUNA 2024. La campanya gira al voltant de les quasi 400 compactadores de llaunes d’Estrella Damm i Damm Lemon, i la protagonitzen persones anònimes concienciades que cal fer un pas més, i que comparteixen els valors de solidaritat i sostenibilitat presents en el reciclatge. La campanya DÓNALALLAUNA ja ha reciclat milions de llaunes de beguda i compta, a hores d’ara, amb la participació de més de 50 Ajuntaments de Catalunya i Balears.

Mataró

 

Podeu reciclar les vostres llaunes a les compactadores de: Alcanar, Altafulla, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Begur, Caldes d’Estrac, Calella, Calonge, Cambrils, Canet de Mar, Canyelles, Castelló d’Empúries, Colera, Cubelles, Cunit, Empuriabrava, Empúries, Felanitx, Girona, Granollers, Guisona, La Garriga, L’ Ametlla de Mar, L’Ampolla, L’Escala, Llançà, Llinars, Lloret de Mar, Mataró, Miami Platja, Montgat, Mont-roig del Camp, Palamós, Palma, Pals, Pineda de Mar,  Platja d’Aro, Portbou, Portocolom, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Celoni, Sant Esteve de Guialbes, Sant Feliu de Guíxols, Sant Llorenç Descardassar, Sant Pere Pescador, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Sitges, Taradell, Torredembarra, Tossa de Mar, Vilanova del Vallès, i Vilanova i la Geltrú.

Canet de Mar

 

DÓNALALLAUNA té un doble objectiu: RECICLAR tantes llaunes com sigui possible, i EDUCAR que #elmetalléspersempre i que #cadallaunacompta. A més, és un servei de reciclatge directe d’alumini, on les llaunes esclafades van directes a planta de reciclatge de metalls i retornen al mercat com a matèria primera en poques setmanes.

Amb aquesta iniciativa, Estrella Damm connecta directament amb els ciutadans, donant-los a conèixer, no només el valor de la recollida selectiva de les llaunes, sinó també el valor de la compactació en origen, que permet estalviar 3 de cada 4 viatges a reciclatge.

El reciclatge d’alumini estalvia el 95% del cost de l’energia necessària per al processament d’alumini nou o, el que és el mateix, el procés de reciclatge de l’alumini únicament necessita un 5% de l’energia que es consumeix en la producció del metall verge. I com que es pot reciclar les vegades que es vulgui, la llauna d’alumini ha esdevingut l’envàs més reciclat del món. Font: Arpal.

“Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món.”
Eduardo Galeano (1940-2015)

La campanya DÓNALALLAUNA finalitza el 30 de setembre amb la progressiva retirada de les compactadores d’estiu, tot i que es podrà continuar reciclant en la xarxa permanent de compactadores de llaunes Estrella Damm i Damm Lemon que donen servei durant tot l’any a Catalunya i Balears.

Sant Vicenç de Montalt

 

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2024