L’AJUNTAMENT DE SANT ESTEVE SESROVIRES INSTAL·LA DUES MINIDEIXALLERIES URBANES

Avui s’han posat en marxa dues minideixalleries urbanes que s’han instal·lat a l’entorn de la plaça Xic Mateu i de l’escola La Roureda. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament vol augmentar la recollida selectiva de residus especials de petit volum, alhora que facilita i acosta als veïns els llocs on poden dipositar selectivament aquests residus.

L’alcaldessa, Maria del Carme Rallo, i el regidor de Medi Ambient, Antonio Centeno, acompanyats per la tècnica de l’àrea, han dipositat els primers residus. En els dos punts habilitats s’hi podran portar CD’s, piles, cartutxos i tòners d’impressora, bombetes de baix consum i led (no bombetes incandescents de filament), residus d’aparells elèctrics i electrònics com ara telèfons mòbils, carregadors i bateries, etc. Es tracta de residus que en molts casos tenen un fort impacte ambiental i que fins ara només podien dipositar-se a la deixalleria municipal.

L’objectiu és augmentar la recollida selectiva de residus especials de petit volum.

Amb la instal·lació de les minideixalleries se’n facilita la recollida amb un espai més proper al ciutadà. Fonts municipals expliquen que la tipologis de residus que es recolliran pot variar d’acord amb la demanda ciutadana i els resultats obtinguts en el temps.

La minideixalleria està formada per dos panells. En un dels laterals es troben les obertures per dipositar els residus i espai publicitari. L’altre panell està a disposició de l’Ajuntament per promoure campanyes institucionals o activitats de l’agenda local.

L’empresa Blipvert Recologics encarregada de la gestió d’aquest servei transportarà els residus a la deixalleria municipal i a gestors especialitzats depenent del tipus de residu.

Enllaç a la notícia original a elfar.cat