LES 5 MINIDEIXALLERIES DE VIC SUPEREN ELS 1.000 KG. DE MINIRESIDUS RECICLATS EN UN SOL ANY

1.012 kg. reciclats durant 2022. Una xifra a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament. Per exemple: una pila de botó pot pesar únicament 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar fins a 600.000 litres d’aigua. (Seguir enllaç)

Desglossament 2022:
Bombetes LED i baix consum:  112 kg.
CD i DVD:  55 kg.
Cartutxos d’impressora:  47 kg.
RAEE:  117 kg.
Piles, bateries i acumuladors:  681 kg.

La bona resposta ciutadana ha permès aquest espectacular creixement exponencial de la taxa de reciclatge de la xarxa de minideixalleries de Vic que, hores d’ara,  ja acumula 5 tones de petits residus reciclats, exactament 5.157 kg.

Desglossament històric:
Bombetes LED i  baix consum:  501 kg.
CD i DVD:  222 kg.
Cartutxos d’impressora:  199 kg.
RAEE:  942 kg.
Piles, bateries i acumuladors:  3.293 kg.

Les minideixalleries estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per durar indefinidament. Durant tots aquests anys s’han anat fent -de manera regular- les feines de sanejament i repintat perquè llueixin sempre amb la lluminositat del primer dia.

CADA COSA AL SEU LLOC

A les minideixalleries urbanes de Vic podeu reciclar discos CD/DVD, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, piles, bateries, acumuladors, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum).

A més, tan sols substituint les bústies d’entrada, l’Ajuntament de Vic pot adaptar les minideixalleries per reciclar els nous residus emergents. Vés a saber quines rapoines guardarem al calaix en el futur.

Les minideixalleries esdevenen un suport de comunicació ecològica que fomenta la solidaritat, la cultura i el comerç de proximitat.

 

LOCALITZACIÓ DE LA XARXA DE MINIDEIXALLERIES DE VIC. TRIA LA TEVA:

  1. Plaça dels Sants Màrtirs.
  2. Rambla del Carme.
  3. c/ Historiador Raimon d’Abadal i Vinyals – c/ d’en Perot Rocaguinarda.
  4. c/ dels Morató – Mercat Municipal.
  5. c/ Francesc Pla el Vigatà – Hospital General de Vic.

Llegeix la notícia al web de l’Ajuntament de Vic

Redueix, reutiliza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2023.