BERGA (BARCELONA) LES PILES I LES BATERIES DE MÒBIL SÓN LES ESTRELLES DE LES MINIDEIXALLERIES

Bon balanç del primer any dels dipòsits instal·lats a Berga per reciclar petits residus domèstics

Una de les nou minideixalleries de Berga instal·lades el febrer del 2013

Una de les nou minideixalleries de Berga instal·lades el febrer del 2013 ARXIU/D.P.

Les bateries i les piles dels telèfons mòbils són els residus domèstics que més s’han recollit en les nou minideixalleries que hi ha a Berga. En total, els ciutadans n’hi han abocat 124 quilos. La resta de residus que s’hi han dipositat són 47 quilos de bombetes de baix consum i 47 quilos més de CD i DVD, 29 d’aparells elèctrics i electrodomèstics i 27 de cartutxos d’impressora.
Ja fa un any que la firma Blipvert va instal·lar aquests dipòsits versàtils per reciclar els petits residus domèstics. I els seus responsable en fan un bon balanç “tenint en compte que és el primer any d’implantació d’aquest servei a la ciutat”. També han destacat “la bona resposta de la ciutadania, es nota que la població de Berga està conscienciada, i de ben segur que els resultats no poden fer més que millorar”, han indicat responsables de l’empresa gestora del servei.
Aquestes minideixalleries estan concebudes per abocar els petits residus domèstics que sovint queden al fons d’un calaix o que no se sap ben bé on s’han de dur. En aquestes minideixalleries s’hi poden llençar CD i DVD, cartutxos d’impressora, petits aparells electrònics o elèctrics, com per exemple calculadores, rellotges digitals, el comandament del televisor o el d’obrir la porta del garatge; piles i bateries del telèfon mòbil i bombetes de baix consum. Cada contenidor mesura dos metres d’alçada per poc més d’un metre d’amplada i poc més d’un pam de fondària i té set boques.

https://www.regio7.cat/bergueda/2014/03/12/bateries-piles-mobils-son-estrelles/260755.html