RESTAURADA DE MANERA 100% SOSTENIBLE LA MINIDEIXALLERIA DE TONA (LA PLANA, OSONA)

Ja lluiex com nova la minideixalleria de la plaça de l’Ajuntament de Tona. Una sola minideixalleria (amb afegitó per satisfer el reciclatge dels esprais), que ha reciclat gairebé 5 Tones de petits residus. Una dada a valorar molt i molt, tenint en compte que són residus que pesen pocs grams, però contaminen molt si no es traten adequadament. Per exemple: una pila de botó pot pesar només un gram però, segons National Geographic, pot arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica (seguir enllaç fent clic aquí).

Concretament, els residus que es poden reciclar a la minideixalleria de Tona són: discos CD/DVD, cartutxos de tinta d’impressora, aparells elèctrics i electrònics (RAEE) de petit format, piles i bateries de mòbil, tot tipus de bombetes LED, convencionals, i baix consum, i, és clar, esprais.

Aquestes minideixalleries estan gestionades per la vallesana Blipvert Recologics, adjudicatària del servei integral consistent en el manteniment tècnic i neteja periòdica, la fixació dels cartells, així com la recollida dels residus, el seu transport fins a la Deixalleria, i l’ elaboració d’informes digitals de recollida a l’ intranet de Blipvert Recologics.

A més, la minideixalleria de Tona disposa de dos finestres de vidre dissenyades per fer comunicació ecològica, la qual cosa permet l’Ajuntament i la Mancomunitat realitzar campanyes de comunicació de manera elegant i sostenible.

La minideixalleria de Tona està sempre en servei,  les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana.

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.

Font i fotografies: Blipvert Recologics.