Reciclatge a Sant Joan de les Abadesses

Reciclatge a Sant Joan de les Abadesses

El passeig Comte Guifré de Sant Joan de les Abadesses disposa, des d’aquesta setmana, d’una minideixalleria que permet llençar-hi residus com bombetes (halògenes, incandescents, de baix consum i led), bateries, piles, CDs, cartutxos d’impressora i petits aparells elèctrics com auriculars, petites ràdios, mòbils…

És una de les vuit minideixalleries que s’han instal·lat a la comarca a través del Consell Comarcal del Ripollès, i que permet evitar desplaçaments a la deixalleria, però també facilitar la separació de residus segons el seu tipus.

Recordem que aquestes deixalles i també voluminosos, electrodomèstics, estris de cuina vells, olis… també es poden portar a la deixalleria, situada al polígon industrial de Cal Gat. La trobareu oberta Dilluns, dimecres, divendres dissabte i diumenges, de 10 a 14 hores, i els dimarts i dijous, de 16 a 20 hores. Per a qualsevol dubte podeu consultar al punt d’informació ambiental de l’Ajuntament (972 720 100) o a la mateixa deixalleria (972 722 044). Al punt d’informació ambiental de l’Ajuntament també s’hi poden dipositar piles i tòners, i la roba usada es pot llençar a la deixalleria, si bé la que està en bon estat es pot deixar als punts de recollida de “roba amiga” al Pla del Roser i al Pavelló Municipal d’Esports.

Sant Joan de les Abadesses, entre els pobles que menys rebuig generen

Actualment, Sant Joan de les Abadesses és el pioner i l’únic municipi del Ripollès que utilitza el servei de recollida porta a porta, i té previstes mesures per augmentar-ne el rendiment. El mètode actual permet assolir un 71,53% de selecció de residus, i ser la vila que menys tones de rebuig genera a l’any (segons les últimes dades publicades de l’any 2018 per l’Agencia Catalana de Residus). Vallfogona de Ripollès és el segon poble en aquesta estadística, amb un 55,79%. Som el poble número 60 en reciclatge dels prop de 1000 que hi ha a Catalunya. El total de Catalunya, segons aquestes dades, és del 41,73%. És una dada que està lluny del que dicta les institucions per un futur pròxim. Recordem que la Unió Europea ha marcat que l’any 2035 les xifres de reciclatge dels residus que generem haurà de ser del 90%.

Podeu consultar les dades obertes de residus a Catalunya a http://estadistiques.arc.cat/ARC/.

Font/enllaç a la notícia original: AJUNTAMENT DE LA BARONAL VILA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES