ELS NOUS MINIECOPARCS DE L’ AJUNTAMENT D’ ALBERIC (VALÈNCIA) JA OFEREIXEN SERVEI DE RECICLATGE

L’Ajuntament d’Alberic ja disposa de servei municipal de miniecoparcs, que apropa als ciutadans el reciclatge de miniresidus: aquells residus xicotets que solen perdre’s amb més facilitat pels calaixos de casa, i que fins ara no podien anar a cap altre contenidor de la carrer. Fem una passejada per la ciutat per descobrir els nous miniecoparcs.

Els minis són un complement indispensable per a l’arquitectura urbana, ja que la majoria dels miniresidus que recullen són contaminants i per això, tot i ser petits, el seu reciclatge és molt seriós. Sobretot perquè són residus que es poden despistar entre les escombraries amb molta més facilitat que, per exemple, una nevera. A més, conseguir bones xifres de reciclatge amb residus tan petits és realment complicat, perquè pesen molt poc i es necessita la participació de moltíssima gent, altrament és impossible. Seguint amb l’exemple de la nevera, per aconseguir-ne l’equivalent en pes, els miniecoparcs han de recollir milers, i fins i tot desenes de milers de residus xicotets. Costa moltíssim sumar quilos a base de bombetes, piles botó, ulleres, o bombetes… que només pesen uns pocs grams!

Per exemple, un botó: una pila de botó pot pesar un sol gram, però segons National Geographic pot arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica (seguir enllaç).

Blipvert Recologics ofereix servei de renovació completament sostenible de cada miniecoparc (cada set anys i sense generar residu), perquè sempre llueixin brillants. El servei inclou la revisió de les boques d’entrada dels residus, fàcilment intercanviables per tal que els miniecoparcs es puguen adaptar als residus que el futur ens depari, sense generar despeses innecessàries.

Els miniresidus escollits inicialment pel Consistori per reciclar als miniecoparcs d’ Alberic són: maquinetes d’afaitar, cartutxos d’impressora, piles, bateries i acumuladors, bombetes de tot tipus, ulleres, telèfons i carregadors, i residus d’aparells electrònics i elèctrics (RAEE) de petit format.

A més, aquests minipunts nets disposen de dos moderns aparadors de vidre dissenyats específicament per a la comunicació ecològica, cosa que permetrà el Consistori realitzar futures campanyes de comunicació municipal de manera elegant i sostenible.

Els cinc miniecoparcs d’ Alberic han quedat repartits per la ciutat en ubicacions estratègiques: Ajuntament, La Glorieta, Ambulatori, Institut i carrer Joaquim Costa.

Redueix, reutilitza, i com a darrera opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2022