On es “llencen” les bombetes?

Les bombetes i les lluminàries acostumen a tenir una vida útil considerablement llarga, però sempre acaben per deixar de funcionar. Llavors arriba la gran pregunta: On llenço les bombetes? Quin és el contenidor adequat?

 

 

És important saber on hem de llençar les bombetes, perquè moltes contenen, a més de vidre, plàstics, metalls, gasos i altres elements, com el mercuri, altament tòxics i perjudicials per al medi ambient i, per descomptat, per a la nostra salut.

Són molts els contenidors (verd, groc, gris, marró, blanc…) i a vegades resulta complicat saber on llençar coses com, per exemple, una bombeta.

De fet, molta gent s’equivoca i llença les bombetes al contenidor verd, el de vidre.

Error!: Mai s’han de llençar les bombetes ni les lluminàries al contenidor verd.

 

El motiu?

 

Que a més de vidre, algunes bombetes poden estar fabricades amb plàstics, metalls o gasos, i alguns, com la pols de mercuri, són summament tòxics i perjudicials per a la salut.

Per això, no acumulis bombetes a casa, es poden trencar i desprendre pols o gasos nocius per a preservar la teva salut i la de les persones que conviuen amb tu.

Quan puguis, porta-les a la botiga o establiment comercial on les vas adquirir, perquè la majoria ofereix el servei de recollida de bombetes i lluminàries usades (encara que no estigui a la vista).

Si et queda lluny el comerç on la vas comprar, esbrina on està el punt net municipal més pròxim al teu domicili i porta allà aquelles bombetes i lluminàries que hagin de deixar de funcionar.

I, per descomptat, el més còmode és disposar d’una Minideixalleria a prop del teu domicili.

 

Disposa el teu municipi de Minideixalleries?

 

Les Minideixalleries Blipvert són contenidors urbans de recollida selectiva dissenyats per Blipvert Recologics perquè dipositem en elles petits residus domèstics com piles, bateries i acumuladors, cd’s, cartutxos d’impressora, tota mena de RAEE de petit format i, naturalment, perquè et desprenguis de manera còmoda i neta de les bombetes que han deixat de funcionar.

 

 

Els seus avantatges?

 

Les Minideixalleries Blipvert estan sempre ubicades molt a prop de tu, a zones transitades, de pas per a vianants i fàcil accés, obertes les 24 hores del dia i disponibles els 7 dies de la setmana.

Sempre disponibles: 24 hores / 7 dies a la setmana

Sempre a prop de tu: a zones de vianants i fàcil accés

La segregació és el moment determinant en el procés de reciclatge, i això és especialment complicat amb els residus petits, com les bombetes. Per aquest motiu les Minideixalleries disposen de set dipòsits independents que emmagatzemen cada residu per separat i faciliten la seva recollida i transport a reciclatge.

No acumulis residus contaminants a casa: cuida’t i cuida el medi ambient dipositant les bombetes al lloc adequat perquè s’iniciï el procés de transport, separació, i tractament correcte de cada un dels materials que les formen.

 

 

Una solución integral: recogida “puerta a puerta” + minipuntos limpios urbanos