¿On es llencen els carregadors de telèfon mòbil?

¿Coneixes On es llencen els carregadors de telèfon mòbil?

Són milers de milions de carregadors de telèfon mòbil venuts cada any al món. Per això, donat que estan fabricats amb alguns materials reciclables al cent per cent, resulta d’enorme importància que sapiguem què fer amb ells i on llençar els carregadors de mòbil quan acaba la seva vida útil.

 

Segons dades del Fons Monetari Internacional, cada any venen arreu del món entre 1.400 i 1.500 milions de telèfons mòbils.

A Espanya, es calcula que hi ha uns 70 milions de mòbils en actiu i, de mesura, la durada d’un mòbil, és a dir, el temps que el comprador tarda a canviar-lo per un altre mòbil, és d’un any i mig a dos anys, encara que res menys que un 40% d’usuaris renoven la seva terminal en menys de 12 anys.

Però amb el mòbil acabat de comprar, a la mateixa caixa, ens arriba també un carregador i el cable que, connectat a la xarxa elèctrica, ens permeten carregar el telèfon d’energia.

Així doncs, a més dels 1.500 milions de mòbils, també són consumidors, com a mínim, 1.500 milions de carregadors i, per això, quantitats ingents dels materials amb els quals han estat fabricats.

El carregador i els cables compten amb plàstic i metalls:

Acostumen a estar fets de coure, encara que també n’hi ha d’alumini o d’altres metalls o aliatges.

Els aïllaments dels cables elèctrics acostumen a estar fabricats amb diferents tipus de plàstic, com PVC, neoprè, polietilè, policloroprè, etc.

Aquests plàstics que fan de cada capa de protecció i d’aïllament, encara que són reciclables, ens resulten massa valuosos, però aquí bé el més bo: el coure i l’alumini utilitzats en la fabricació dels carregadors, a més de ser 100% reciclables, són molt valuosos (pots consultar els preus a temps real a la borsa de metalls de Londres).

 

COM ALLARGAR LA VIDA ÚTIL DELS TEUS CARREGADORS

 

Si ja has adquirit un nou carregador, pensa en què pots allargar la seva vida útil cuidant-lo perquè no deixi de funcionar massa aviat.

Com?

Evita exposar-lo a altes temperatures i no el deixis al sol.

No l’oblidis al lavabo ni a llocs humits.

Si no l’estàs utilitzant, no el deixis endollat (i gastant energia innecessàriament).

Per a desendollar-lo, no estiris del cable.

 

EL LLOC ADEQUAT PER A DIPOSITAR ELS CARREGADORS

 

Però una vegada hem decidit canviar de mòbil (i de carregador) necessitem saber que ni hem d’oblidar el vell carregador en un calaix, ni llençar-lo al contenidor de residus, ni dipositar-lo al contenidor groc, el dels encesos de plàstic, llaunes i brics.

El carregador, amb el seu cable, l’hem de portar al punt net més proper del nostre municipi, des d’on serà portat fins a la planta de reciclatge.

 

Disposa el teu municipi de Minideixalleries Blipvert?

 

 

Abans d’emmagatzemar els residus a casa teva o fer un viatge fins al punt net, esbrina si al teu municipi hi ha instal·lades Minideixalleries Blipvert.

Les Minis de Blipvert són contenidors urbans de recollida selectiva per a petits residus, que permeten reciclar fins a set residus diferents en set dipòsits independents i, al mateix temps, serveix com a elegant suport de comunicació exterior.

Si al teu municipi compta com una minideixalleria de proximitat, és molt probable que a prop del teu domicili o del teu lloc de treball, en algun carrer o plaça de pas de vianants freqüent i de fàcil accés, puguis dipositar de manera fàcil i còmoda des d’un CD o un DVD fins a una pila, una bateria, una bombeta, un cartutx d’impressora o un carregador de mòbil.

I molt important: les Minideixalleries Blipvert “sempre estan obertes”.

24 hores / 7 dies a la setmana a la teva disposició per a un reciclatge confortable.

¡Ara que ja saps On es llencen els carregadors de telèfon mòbil ja no tens excusa!