Influencers contra el canvi climàtic

 

Influencers contra el canvi climàtic

 

Entre l’1 i el 4 d’agost, un grup d’amics va ser citat en un hotel per parlar sobre el canvi climàtic i discutir sobre si podien fer alguna cosa per ajudar al fet que el futur mediambiental del planeta (i de la humanitat) sigui més afalagador.

Dit així, no és notícia.

En canvi, la cosa es posa interessant si expliquem que Larry Page i Sergey Brin (fundadors de Google) van organitzar una cimera en un ressort de luxe a Selinunt a la costa siciliana i que la majoria dels assistents eren famosos i multimilionaris que van viatjar fins a Sicília en jets privats i iots de luxe per parlar sobre el canvi climàtic.

 

Cimera en un ressort de luxe a Selinunt

 

Concretem: qui va acudir a la cita?

Van ser empresaris com Mark Zuckemberg (fundador de Facebook); Jeff Bezos (fundador d’Amazon i avui en dia l’home més ric del món); Berry Diller (propietari de TripAdvisor i Expedia); Reed Hastings i Marc Randolph (fundadors de Netflix); o David Greffen (fundador de Dreamworks Pictures).

Estrelles de la música i el cinema com Katy Perry, els membres de la banda de Coldplay, Stella MCartney, Leonardo Di Caprio, George Clooney, Orlando Bloom, Johnny Depp, Bradley Cooper o Tom Cruise.

Polítics de prestigi mundial com Barack Obama, ex president dels Estats Units.

I membres de la reialesa, com el príncep Harry d’Anglaterra i Meghan Markle, duquessa de Sussex.

 

 

Influencers contra el canvi climàtic

 

Sembla ser, diu la premsa especialitzada internacional, que van ser 114 els avions privats que van aterrar a Palerm procedents de tot el món, des dels Estats Units, Japó, Regne Unit, Rússia i altres països. Encara que també hi va haver qui va preferir arribar en helicòpter o en mastodòntics iots provats.

 

Llegir-ho fa mal

 

Diuen els que saben calcular aquestes coses que els desplaçaments de tot aquest ramell de celebritats haurien generat més de 800 tones de CO2 i que l’esdeveniment els hauria costat a Google uns 20 milions de dòlars.

Fins i tot fa vergonya aliena saber que el príncep Harry es va descalçar per sentir la terra sota els seus peus abans de donar el seu apassionat discurs en defensa del medi ambient.

Tanmateix, si ho mirem fredament, de manera objectiva, i deixem de lloc els sentimentalismes, pot ser que arribi a semblar-nos útil, positiu, necessari i, àdhuc imprescindible que gent tan influent (tan milionària i mediàticament influent), fixi la seva mirada i el seu interès en un projecte comú, la preservació del medi ambient, que afecta fins a l’últim dels habitants de la terra.

 

No subestimem la seva influència i el seu poder

 

La ressonància i la influència d’aquests personatges no té comparació amb cap altra: nosaltres, la gent del carrer, podem influir, i ho farem, amb les nostres petites però valuoses decisions.

Però ells, amb el seu poder, poden ser les que catalitzin bona part dels grans canvis.

No els subestimem, i tinguem en compte que si Leonardo Di Caprio apareix en els mitjans i diu que s’ha de protegir l’Amazònia, milions de persones l’escoltarem, el creurem i li dedicarem al que succeeix una mica més que atenció.

 

Si t’ha interessat aquest article:

Preservació mediambiental del planeta