Reciclatge a Mollet del Vallès

L’ Ajuntament de Mollet del Vallès (51.000) va ser un dels primers dos consistoris en apostar el 2007 per la instal.lació del servei de reciclatge amb minideixalleries urbanes. Amb Sant Cugat del Vallès (90.000), es varen avançar (amb molt bon criteri dels tècnics) fins i tot a la nostra pròpia ciutat, Granollers (61.000), que va ser la tercera.

Tenint en compte en tot moment la mobilitat dels ciutadans, vàrem dissenyar amb el Consistori Molletà una xarxa de recollida molt propera a la gent, i amb un doble objectiu: facilitar el reciclatge a tothom i, al mateix temps, fomentar el comerç de proximitat.

El cas de Mollet de Vallès és paradigmàtic per l’alta freqüència de recollida, que supera les expectatives i és de les més altes de Catalunya: 43.067 quilos.

Las minideixalleries urbanes estan completament integrades en el dia a dia de Mollet.

 

Minideixalleries Urbanes a Mollet

 

Les minideixalleries són el complement ideal per a qualsevol model municipal de recollida selectiva (contenidors soterrats o de superfície, porta a porta, etc.) perquè, ara per ara, els petits residus que es recullen a les minideixalleries no poden anar a cap altre contenidor del carrer. De fet, són un complement indispensable, ja que la majoria d’aquests residus són contaminants i per això, tot i ser petits, el seu reciclatge és una cosa molt seriosa. Sobre tot perquè són residus que es poden esbarriar per les escombraries amb molta més facilitat que, per exemple, una nevera. A més, aconseguir bones xifres de reciclatge amb residus petits és realment complicat. Per què? Perquè pesen molt poc i es necessita la participació de moltíssima gent, d’una altra manera és impossible. Seguint amb l’exemple de la nevera, per aconseguir el seu equivalent en pes, les minideixalleries han de recollir milers o fins i tot desenes de milers de residus petits. Costa moltíssim sumar quilos a base de bombetes, piles botó, cables i auriculars, discos CD, o taps de suro… que gairebé no pesen res!

Per això donem tanta importància al bon ús que s’està fent de les minideixalleries a Mollet i volem agrair la seva gent aquesta participació tan activa en el reciclatge com ho demostren les 43 TONES RECICLADES a hores d’ara.

Aquest proper mes de febrer de 2021 finalitzaran els treballs de renovació de totes les minideixalleries de Mollet del Vallès.

També diem que el cas de Mollet de Vallès és paradigmàtic perquè, a més, aquest servei de reciclatge és de franc pel Consistori. És molt important destacar aquí que són els mateixos comerços locals de Mollet els que financen aquest servei de reciclatge de màxima qualitat i que mai ha costat un cèntim al Consistori. La contractació és molt senzilla i els preus per fer comunicació ecològica a les minideixalleries són populars i asequibles, lo just per donar un servei de qualitat.

Servei ininterromput i a un pas de casa.

Nosaltres mateixos fem el manteniment tècnic, la recollida i transport dels residus, la fixació de la cartelleria, i la renovació permanent i sostenible (sense generar residu) de cada minideixalleria perquè llueixin sempre brillants com el primer dia.

Les darreres setmanes hem intensificat aquesta feina de renovació a la ciutat de Mollet, i ja podem assegurar que, aquest proper mes, totes les minideixalleries urbanes de Mollet del Vallès semblaran noves de trinca.

La gran resposta de la seva gent així ho mereix.

Blipvert Recologics. Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla!

 Fotografies: Blipvert Recologics. Mollet del Vallès, 2021.