Pel medi ambient, mobilitzacions del 20 al 27 de setembre

 

 

Sonen retrucs de tambor que anuncien una setmana de mobilitzacions a nivell mundial: centenars d’organitzacions internacionals criden a la vaga general pel clima entre els dies 20 i 27 de setembre.

L’objectiu de les mobilitzacions mediambientals?

Que els governs del món deixin de donar l’esquena als ciutadans, declarin l’emergència climàtica, prenguin les mesures oportunes i frenin, per fi, l’emissió cada dia major de gasos d’efecte hivernacle.

 

Però,  és possible?, hi ha solucions viables?

 

Segons un informe mediambiental del març de 2019 firmat per 250 científics i experts de més de 70 països (publicat a l’Assemblea de les Nacions Unides per al Medi Ambient), la nostra generació disposa dels coneixements científics, les infraestructures per encaminar l’economia mundial fins un desenvolupament sostenible que proporcioni un futur sòlid i “verd” a les pròximes generacions.

Si disposem de la tecnologia i els “diners”:

Què més ens fa falta?

No sabem si falta valentia o cultura mediambiental entre els dirigents i gestors polítics, però sí sabem que deuen accelerar, abandonar un model de producció obsolet, agafar el bou per les banyes i fomentar un model real de desenvolupament social i econòmic de “residus zero”.

I això és, precisament, el que pretenen aconseguir les organitzacions que convoquen les mobilitzacions: cridar-ho tan alt (Volem que l’activitat humana sigui sostenible!) que ningú pugui dir que no ho ha sentit.

Atenció:

Aquestes són les dates clau de les  mobilitzacions mediambientals

 

 

Divendres, 20 de setembre

Vaga Internacional de joves i estudiants contra el canvi climàtic.

Diumenge, 22 de setembre

Dia mundial sense cotxes.

Dilluns, 23 de setembre

Cimera sobre l’Acció Climàtica a la ONU, on els nostres representats polítics haurien de proposar plans d’acció que respectin les recomanacions científiques mediambientals.

Divendres, 27 de setembre

Vaga Mundial pel Clima: la primera vaga general internacional de la història.

 

 

Si t’ha interessat aquest article:

Día Mundial del Medio Ambiente