¿Què fem amb els cartutxos de tinta?

 

Els cartutxos de tinta de la teva impressora poden ser contaminants, i, segons el seu ús i posterior reciclat, poden ser molt perjudicials per a la salut de l’ésser humà i per la preservació del medi ambient.
Els cartutxos de les impressores es componen de carbó i ferro, a més a més de crom, coure, cianur inorgànic, acrílics i termoplàstics. El tòner, que és tinta en forma de pols carregat elèctricament, s’utilitza per pigmentar el paper en les impressores làser i en les fotocopiadores.

Carbó i ferro a més a més de crom, coure, cianur inorgànic, acrílics i termoplàstics.

Aquests components són molt contaminants pel medi ambient.

És per això que és tan imprescindible que siguin reciclats. Sobretot tenint en compte que, actualment, quan són reciclats correctament, el 100% dels materials que es poden trobar en un cartutx de tòner ja són reutilitzables en la fabricació de nous productes.

A dia d’avui, del reciclatge d’un quilogram de cartutxos de tòner, segons els últims estudis, es poden obtenir 442.4 grams de plàstic, 387.3 de ferro, 129.3 de pols de tòner i 41 d’alumini.
No obstant això, cada any en el nostre planeta milions de cartutxos de tinta i tòner són abandonats a les escombraries, de manera que acaben a abocadors i són incinerats de qualsevol manera.

Nosaltres podem contribuir, i molt, a disminuir aquestes xifres.

Primer de tot, perquè podem utilitzar cartutxos reutilitzables, i segon, perquè quan s’acaba la seva vida útil podem dipositar els cartutxos en el lloc adient per al seu posterior reciclat. Per exemple, en les Minideixalleries, que estan específicament preparades per això.

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

https://www.nationalgeographic.com.es/mundo-ng/como-reciclar-cartuchos-tinta-gastados_13227

minis