CALELLA SUPERA LES 10 TONES DE MINIRESIDUS RECICLATS A LES MINIDEIXALLERIES URBANES

La xifra exacta assolida per les minideixalleries de Calella és de 10.056 kg. de miniresidus reciclats. Una dada a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però que, tanmateix, contaminen molt si no es tracten adequadament. Per exemple: una pila de botó pot arribar a pesar només 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar l’aigua d’una piscina olímpica. Uns auriculars amb cable, d’altra banda, pesen 5 grams però déu n’hi do el que poden arribar a enredar. Gram a gram costa més reciclar tones, per això, el fet d’ haver reciclat més de 10.000 quilos de residus petits a Calella vol dir que l’aposta de la vila pel Medi Ambient funciona, i que els seus habitants responen.

Les minideixalleries urbanes han esdevingut un referent del reciclatge als carrers de Calella, i estan obertes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Innovadores i sostenibles, també actuen com a suport de comunicació ecològica, fomentant la solidaritat, la cultura, i el comerç de proximitat.

 CADA COSA AL SEU LLOC

Ara mateix, a les minideixalleries de Calella podeu dipositar tot tipus de piles, bateries i acumuladors, cartutxos d’impressora, discos compactes CD/DVD, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, i tot tipus de bombetes (convencionals, led, i baix consum). A més, només canviant la imatge de les boques d’entrada, l’Ajuntament va modernitzant les minideixalleries per encabir els nous residus que el futur ens depara. Ves a saber quines rampoines guardarem al calaix.

Aquesta és la xarxa de minideixalleries de Calella:
Tria la teva i… bon reciclatge!

1. Carrer de la Riera – Carrer Riera de Capaspre
2. Ctra. N-II – Carrer de Cervantes
3. Rierany dels Frares – c/ de la Bruguera (Pl. Lluís Gallart)
4. Plaça de la Constitució – Ajuntament

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2024