CALONGE I SANT ANTONI (GIRONA) REFORCEN EL SEU COMPROMÍS PEL RECICLATGE AQUEST ESTIU

Amb l’inici del mes de juny, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha començat a aplicar el nou model de gestió de residus, basat en la recollida porta a porta. El sistema s’ha implantat, de moment, a la urbanització Vescomtat de Cabanyes, i després de l’estiu s’estendrà a la resta del municipi.

El nucli de Sant Antoni, la urbanització Mas Pere i els habitatges aïllats queden exclosos d’aquest tipus de recollida, i continuaran treballant amb els contenidors convencionals.  La recollida porta a porta implica que l’Ajuntament recull els residus que cada usuari ha separat prèviament i ha deixat davant la porta de casa seva, amb un horari i un calendari establerts. Des del dia 1 de juny això ja s’aplica a la urbanització Vescomtat de Cabanyes i al comerç de Sant Antoni. A partir de l’octubre s’hi aniran incorporant el nucli urbà de Calonge i la resta d’urbanitzacions, a més dels comerciants calongins. L’alcalde del municipi, Jordi Soler, està convençut que la població s’adaptarà al nou sistema de recollida porta a porta. Del protocol de recollida de residus porta a porta en queden fora, per raons logístiques, el nucli de Sant Antoni, els nuclis disseminats i la urbanització Mas Pere. En aquests casos, les escombraries es continuaran recollint en contenidors, que s’han renovat completament. En el cas d’alguna zona de Sant Antoni, però, es faran servir illes emergents.

És a dir, illes de contenidors que es posen al vespre i que es retiren a primera hora del matí. Contenidors emergents, intel.ligents, que només apareixen quan cal, com el servei emergent d’estiu amb compactadores de llaunes, que dóna suport als contenidors grocs durant els mesos de més consum, alhora que ajuda a concienciar sobre la necessitat de reciclar les llaunes i preservar el Mediterrani.

Veure la noticia original al web de l’Ajuntament de Calonge:

https://www.calonge.cat/municipi/noticies/2d957c35-f74e-4b21-ae5b-c93ceed2fb49