L’ AJUNTAMENT DE CASSÀ DE LA SELVA (GIRONA) ESTRENA SERVEI DE MINIDEIXALLERIES PER A PETITS RESIDUS D’ ÚS DOMÈSTIC

L’ Ajuntament de Cassà de la Selva ha instal·lat aquesta setmana dues minideixalleries urbanes en punts estratègics del poble. La inauguració del servei de minideixalleries s’emmarca en l’ aposta del Consistori per la sostenibilitat i el medi ambient, i apropa a la gent la recollida selectiva de petits residus domèstics. La recollida selectiva és el moment clau en el procés de reciclatge dels résidus petits, i tots hem de participar-hi.

A CASSÀ, CADA RESIDU AL SEU LLOC.
TANT PER TANT, FEM-HO BÉ!
Enllaç a la notícia al portal web de l’ Ajuntament de Cassà de la Selva.

Les minideixalleries han quedat localitzades en llocs molt concorreguts, com són la Rambla Onze de Setembre, i l’ aparcament del supermercat Maxi Dia.

Com llegim al portal del Consistori, cassa.cat: 

“També hi ha petites coses a fer que poden marcar la diferència” i “La participació de tots i cada un de nosaltres és molt important”.

Les noves minideixalleries són una petita cosa més, un complement ideal, perquè la majoria dels residus que recullen són potencialment contaminants i, per això, tot i ser petits, el seu reciclatge és una cosa molt seriosa. Sobre tot perquè són residus que es poden esbarriar per les escombraries amb moltíssima més facilitat que un electrodomèstic gran com, per exemple, una rentavaixella.

Els residus escollits inicialment pel Consistori són: discs CD/DVD, tot tipus de piles, acumuladors i bateries, RAEE (Residus d’Aparells Electrònics o  Elèctrics) de petit format, tot tipus de cartutxos d’impressora, esprais petits, taps de suro, i tot tipus de bombetes. El disseny de les minideixalleries permet l’Ajuntament canviar els residus a reciclar en funció dels suggeriments i les necessitats futures, i també fer promoció del reciclatge de manera sostenible.

A les fotografies dels localitzadors es veuen xulíssimes.

REDUEIX, REUTILITZA, i com a última opció, RECICLA!