Els santcugatencs disposaran de 35 minideixalleries urbanes per reciclar objectes com CD i retoladors

 

L’Ajuntament col·locarà 35 minideixalleries amb capacitat per a set dipòsits de recollida selectiva de brossa. L’objectiu és incentivar el reciclatge i faciltar la reutilització dels materials més contaminants que es generen. Les minideixalleries es col·locaran al centre de la ciutat i als districtes.La minideixalleria tindrà una capacitat de trenta litres i permetrà als usuaris separar la brossa d’objectes com CD, DVD, tintes d’impressores, retoladors i, fins i tot, bateries de telèfon mòbil. Segons la regidora de Serveis Urbans, Cristina Paraira, aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, servirà per dipositar residus petits que es generen a les cases.

Cristina Paraira: Vam pensar que era interessant ajudar els ciutadans a desfer-se de residus com CD i alhora fer cultura de reciclatge
La plaça d’en Coll, el passeig Francesc Macià, el carrer Santiago Rusiñol i la zona del centre comercial són alguns dels punts on, a partir de la primera quinzena de febrer, estaran instal·lades aquestes minideixalleries.L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’empresa Blipvert, encarregada de comercialitzar el producte. D’aquesta manera, el consistori només ha de realitzar els assentaments per col·locar les 35 minideixalleries. La iniciativa té un pressupost total de 7.350 euros.

Font: Cugat.cat