Preservació mediambiental del planeta

 

Greta Thunberg, la nena sueca símbol de l’activisme climàtic i líder d’una generació d’ecologistes adolescents, va desembarcar ahir a Nova York després d’una travessia de 2 setmanes per l’Atlàntic en un veler ecològic.

Ha estat rebuda per una flotilla de 17 velers de l’ONU (una embarcació per cadascun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Greta, que ha estat convidada a participar el 24 de setembre a la Cimera d’acció Climàtica a les Nacions Unides, ha dit en posar un peu a terra:

És increïble que s’hagi de creuar l’Atlàntic en veler per cridar l’atenció sobre això, i no animo a ningú a fer-ho. (…)”

“A Donald Trump li demano que escolti a la ciència, perquè òbviament no ho fa. Si ningú l’ha pogut convèncer encara, no ho podré fer jo ara. Així que em centraré a convèncer a la gent”.

 

 

 

A Greta, que segueix sent quasi una nena, l’han criticat molt per viatjar a EE.UU: abans d’embarcar-se, alguns la van criticar perquè anava en avió (en avió?, amb el que contamina!), i després, quan l’activista va decidir viatjar en vaixell, la van criticar per contaminar les aigües amb el seu veler (en vaixell?, quina nena més irresponsable!).

A aquesta xiqueta la porten “burxant” polítics i opinadors professionals des de fa força temps perquè és una “setciències”, perquè es fica on no la criden, perquè és una exagerada pessimista, perquè és contradictòria, perquè…

 

SÍMBOL DE LA LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

 

…en realitat, a aquesta noia la critiquen perquè posa el dit a la llaga a totes hores i molesta i empipa els que volen que tot segueixi igual: ara mateix, Greta és un dels símbols més potents de la lluita contra el canvi climàtic.

I és un altaveu: quan la nena parla i diu que és l’hora de fer la revolució mediambiental, la sentim (i l’escoltem) en qualsevol lloc del món perquè els mitjans de comunicació recullen les seves paraules i les amplifiquen.

La nena sueca està arriscant el seu futur perquè no pot evitar-ho, però és una valenta, i a molts ens recorda que també nosaltres, cadascú en el seu dia a dia, podem fer una miqueta més per la preservació del planeta.

 

 

 

 

Si t’ha interessat aquest article: 

El “activismo” medioambiental de la generación Greta