ESTRELLA DAMM ENS CONVIDA A GAUDIR DE L’ESTIU 2022 RECICLANT ALUMINI A LA 30ena EDICIÓ DEL ‘DÓNA LA LLAUNA’

Coincidint com cada any amb el dia mundial del reciclatge, avui 17 de maig arrenca la campanya de reciclatge ‘DÓNALALLAUNA2022’, amb la participació de més de 50 Ajuntaments de Catalunya i Balears i que, a hores d’ara, ja ha reciclat milions de llaunes de beguda.

‘DÓNALALLAUNA’ té un doble objectiu: RECICLAR tantes llaunes com sigui possible, i EDUCAR que #elmetalléspersempre i que #cadallaunacompta. A més, és un servei de reciclatge directe d’alumini, on les llaunes esclafades van de dret a planta de reciclatge de metalls i retornen al mercat com a matèria primera en poques setmanes.

Amb aquesta iniciativa, Estrella Damm connecta directament amb els ciutadans, donant-los a conèixer, no només el valor de la recollida selectiva de les llaunes, sinó també el valor de la compactació en origen, que permet estalviar 3 de cada 4 viatges a reciclatge.

El reciclatge d’alumini estalvia el 95% del cost de l’energia necessària per al processament d’alumini nou o, el que és el mateix, el procés de reciclatge de l’alumini únicament necessita un 5% de l’energia que es consumeix en la producció del metall verge. I com que es pot reciclar les vegades que es vulgui, la llauna d’alumini ha esdevingut l’envàs més reciclat del món. Font: Arpal.

“Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món.”
Eduardo Galeano (1940-2015)

La campanya gira al voltant de les quasi 400 compactadores de llaunes d’Estrella Damm i Damm Lemon, i la protagonitzen ciutadanes anònimes concienciades que cal fer un pas més, persones que comparteixen els valors de solidaritat i sostenibilitat presents en el reciclatge.

La xarxa de reciclatge Estrella Damm a la Mediterrània és aquest pas més, un reforç durant els mesos de més calor, quan les llaunes ens refresquen a totes hores i es poden esbarriar per les escombraries amb més facilitat que a l’hivern, quan les consumim a casa. Els punts de reciclatge són seleccionats estratègicament amb els tècnics municipals de cada localitat buscant al pas les llaunes en els indrets de més consum, perquè, fixeu-vos bé, cal que més de 100 persones esclafin la seva llauna per aconseguir un sol quilo d’alumini.

La campanya d’estiu finalitza el 30 de setembre, tot i que es podrá continuar reciclant en la xarxa permanent de compactadores de llaunes Estrella Damm i Damm Lemon que donen servei durant tot l’any a Catalunya i Balears.

El servei de reciclatge és gratuit per totes les entitats i administracions participants gràcies al patrocini d’ Estrella Damm.

Trobareu compactadores Estrella Damm i Damm Lemon per reciclar llaunes a: Alcanar, Altafulla, Andratx, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Begur, Caldes d’Estrac, Calafell, Calella, Calonge, Cambrils, Canet de Mar, Canyelles, Castelló d’Empúries, Colera, Cubelles, Cunit, Empuriabrava, Empúries, Girona, Granollers, Guisona, La Garriga, L’ Ametlla de Mar, L’Ampolla de Mar, L’Escala, Llançà, Llinars, Lloret de Mar, Mataró, Montgat, Mont-roig del Camp, Palamós, Palma, Pals, Pineda de Mar,  Platja d’Aro, Pollensa, Portbou, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Celoni, Sant Esteve de Guialbes, Sant Feliu de Guíxols, Sant Llorenç Descardassar, Sant Pere Pescador, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Sitges, Taradell, Torredembarra, Tossa de Mar, Vilanova del Vallès, Vilanova i la Geltrú.

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.

Blipvert Recologics, 2022