Granollers (Barcelona) assoleix la fita dels 20.000 quilos de petits residus reciclats a la xarxa de minideixalleries

Una dada a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però que, tanmateix, contaminen molt si no es tracten adequadament. Per a mostra, un botó: una pila de botó pesa només un gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar 600.000 litres d’aigua.

Les minideixalleries urbanes consoliden l’aposta de Granollers pel reciclatge, i transformen els petits residus en nous recursos per la ciutat. S’han convertit en un referent del reciclatge al carrer i estàn obertes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Innovadores i sostenibles, també actuen com a suport de comunicació exterior,fomentant la solidaritat, la cultura, i el comerç local.

 Cada cosa al seu lloc.

A les minideixalleries de Granollers podeu dipositar tot tipus de piles i bateries, bombetes, cartutxos d’impressora, CD’s-DVD’s i RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format.

A més, només canviant la imatge de les boques d’entrada, l’Ajuntament les va adaptant als nous residus que el futur ens depara. Ves a saber quines rapoines guardarem al calaix.

SEGUEIX LA NOTÍCIA AL BUTLLETÍ MUNICIPAL GRANOLLERS INFORMA

http://www.granollers.cat/sites/default/files/butlleti/2019/granollers_174_baixa.pdf