EL DÓNALALLAUNA2024 D’ ESTRELLA DAMM JA SUPERA LES 3 TONES DE LLAUNES RECUPERADES I RECICLADES

Amb la cinquena entrega de 481 kg. de llaunes a Prezero, les llaunes reciclades enguany s’enfilen fins els 3.125 kg. Una dada molt positiva i a posar en valor tenint en compte, sobretot, que les llaunes que es fabriquen són cada any més lleugeres i que calen quasi 100 llaunes per fer un sol quilo.

L’alumini recuperat a les compactadores de llaunes Estrella Damm i Damm Lemon es neteja, es fon, i en poques setmanes retorna al mercat com a matèria primera. Així és com, entre tots, tanquem el cercle virtuós de l’economia circular.

Fotografies: 5ª entrega de llaunes Estrella Damm 2024. Blipvert Recologics, 10/07/2024.

 

La segregació impecable de les compactadores de llaunes permet emmagatzemar més de 1.000 llaunes premsades en un sol sac, facilitant el seu trasllat directe a planta de reciclatge, on l’alumini es neteja i es fon, creant noves làmines d’aquest material, preparades per un nou ús. La recollida selectiva és el moment decisiu en el procés del reciclatge de les llaunes de beguda perquè, si no la fem bé, correm el risc de que un material tan valuós com l’alumini acabi a les escombreries, o encara pitjor, es converteixi en un residu descontrolat. Una llauna d’alumini triga 500 anys en desaparèixer, per això atrapar llaunes al vol, i explicar que #elmetalléspersempre i que #cadallaunacompta és el doble objectiu de la campanya de reciclatge de llaunes d’Estrella Damm, que dóna suport als contenidors grocs d’envasos durant els mesos d’estiu.

Les compactadores de llaunes d’Estrella Damm i Damm Lemon són 100% ecofriendly, és a dir, completament mecàniques, sense cap tipus de consum elèctric, pila o bateria. Enginyoses i divertides, ens permeten participar activament del reciclatge, i estalviar així fins un 80% de la energia necessària pel transport de les llaunes, un residu que, malgrat el seu poc pes, és molt voluminòs.

Redueix, reutilitza i, com a última opció, recicla.
MILIONS DE LLAUNES RECICLADES! MILIONS DE GRÀCIES!

Blipvert Recologics, 2024