L’Ajuntament de Martorell (Barcelona) reforça l’ús de les minideixalleries i la recollida de residus

Minideixalleria a Pàrking El Vapor – Zona Centre – La Vila. Una de les 13 minideixalleries en funcionament a Martorell.

L’Ajuntament de Martorell, a través de la regidoria de Medi Ambient, iniciarà a principis de l’any vinent una campanya de difusió de l’ús de la deixalleria fixa i mòbil. Inclou el nou calendari de la deixalleria mòbil i un plànol per conèixer els punts  de recollida de residus municipals.

Conscienciats amb el Medi Ambient, l’Ajuntament reforçarà la campanya de sensibilització amb els residus amb un fulletó informatiu donant a conèixer el nou calendari de la deixalleria mòbil.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Adolf Bargués, assegura que “se’ns presenta com un gran repte de consolidar el projecte de la deixalleria mòbil no només per la seva dimensió social sinó des d’una vessant pràctica com és facilitar als ciutadans un punt de recollir d’escombraries al costat de casa seva”.

La deixalleria mòbil és un servei que s’ofereix des de l’Ajuntament a través dels treballadors del Centre Especial de Treball (CET) Can Cases. La primera setmana de gener, del 4 al 8, estarà ubicada a la plaça de Pere Teixiné, al barri de Torrent de Llops.

Punts de recollida de residus

Una de les novetats d’aquesta campanya és un plànol on s’indiquen els punts de recollida de residus municipals i altres contenidors on no s’han de llençar dins de cap de les cinc fraccions destinats als soterrats.

Entre aquests punts destaquen 8 parades de deixalleria mòbil, 13 minideixalleries, 10 panells publicitaris amb contenidor només per a piles i bateries, 12 contenidors per a material tèxtil (roba de vestir, llençols…) i 27 contenidors per a oli de cuina usat (dins d’ampolles de plàstic ben tancades).

Bargués apunta que “la percepció dels ciutadans és bona i la consciència ja la tenim guanyada”. Des de l’any passat, Martorell compta amb un punt de recollida d’oli usat.  “Tot ha tingut el seu procés d’acceptació. Abans l’oli usat de cuina es llençava per l’aigüera i ara ho fem en els punts de recollida. Quan hi va haver la iniciació de la recollida del vidre semblava que ningú l’havia de seguir i està molt consolidada”.

En la campanya d’informació s’inclouen, també, la localització de les 8 farmàcies de Martorell que disposen de punts sigre per recollir medicaments.

Font: Ajuntament de Martorell

http://www.martorell.cat/pag579/pl217/actualitat-noticies/id4944/deixalleria-mobil.htm