LES MINIDEIXALLERIES DE MOLLET (BARCELONA) JA HAN RECOLLIT MÉS DE 40 TONES DE PETITS RESIDUS

Des de principis de l’any 2007 fins ara, les minideixalleries de Mollet han recollit més de 40.000 quilos de petits residus reciclats domèstics, entre ells piles, bateries, bombetes i leds. Actualment es compta amb unes 23 minideixalleries en tot el municipi per tal d’oferir aquest servei per a la recollida selectiva de residus de petit format.

L’Ajuntament va posar en funcionament el servei de minideixalleries urbanes l’any 2007 per a la recollida selectiva de petits residus domèstics i va ser un dels municipis pioners en realitzar aquesta iniciativa. L’objectiu principal d’aquests punts és facilitar a la població la tasca de reciclar els residus de petit format sense haver de desplaçar-se a la deixalleria.

Les 23 minideixalleries urbanes instal·lades a la ciutat estan ubicades als principals eixos de pas de vianants i donen servei a tots els barris de la ciutat. Els residus recollits han anat variant al llarg dels anys en funció de la demanda de la ciutadania i amb la voluntat de facilitar al màxim el reciclatge dels petits residus a la ciutadania. Actualment, els residus més recollits per aquests punts nets són taps de suro, cartutxos d’impressora, Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) de petit format, piles, acumuladors, bateries, bombetes de baix consum i leds.

El regidor d’Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha afirmat que les minideixalleries de Mollet “s’han anat adaptant a les demandes dels nostres consumidors, tant pel que fa als nous tipus de residus com a l’actualització de les pestanyes que indiquen on va cada deixalla”. Per a ell “aquest fet diferencial és el que fa que traiem el màxim partit de les nostres minideixalleries”. A més “els 40.000 quilos de petits residus són una dada molt positiva per a la ciutat, que mai hagués estat possible sense la col·laboració de la ciutadania que fa un gran i bon ús de les minideixalleries”.

Les minideixalleries urbanes consoliden l’aposta de Mollet pel reciclatge i transformen els petits residus en nous recursos per la ciutat. A més s’han convertit en un referent del reciclatge al carrer i estan obertes les 24 hores els 365 dies de l’any.

Enllaços a la notícia:

https://www.molletvalles.cat/continguts-es-es/actualitat-es-es/notcies-es-es/show/3917

https://www.sommollet.cat/noticia/51555/minideixalleries-mollet

https://www.clicama.cat/articulo/societat/minideixalleries-mollet-han-recollit-mes-40000-quilos-petits-residus/20200217122814034234.html