LA LLAGOSTA (BARCELONA) DISPOSARÀ DE 5 MINIDEIXALLERIES DESPRÉS DE SIGNAR UN CONVENI AMB BLIPVERT RECOLOGICS

Properament la Llagosta disposarà de cinc minideixalleries a diversos punts de la població que permetran recollir, de forma selectiva per al seu posterior reciclatge, residus com ara piles, discos compactes, DVD, bateries de mòbils, petits aparells electrònics, carregadors de bateries, cartutxos d’impressora
i bombetes.

La Junta de Govern Local va aprovar aquest dijous el conveni de col·laboració amb l’empresa Blibvert per a la instal·lació d’aquests contenidors. L’acord preveu que els residus recollits seran traslladat a la deixalleria de la Llagosta per al seu tractament i posterior reciclatge. A canvi, Blipvert podrà explotar els contenidors amb anuncis publicitaris d’empreses prioritàriament ubicades al municipi.

Segons fonts municipals, la implantació i manteniment d’aquest servei no suposarà cap cost econòmic per a l’Ajuntament. Blipvert s’encarregarà de la instal·lació i el manteniment de les cinc minideixalleries i després d’un temps de funcionament s’estudiarà la possibilitat d’ampliar el número de contenidors. L’Ajuntament de la Llagosta ha previst instal·lar els cinc primers a diferents llocs estratègics pel que fa al moviment de persones. Així, hi haurà dues minideixalleries a l’avinguda de l’Onze de setembre (una prop de la cantonada amb el carrer de Brutau i una altra prop de la confluència amb Jacint
Verdaguer), una tercera prop de l’edifici del Mercat municipal, la quarta a la cruïlla del carrer de l’Estació amb l’avinguda del Primer de maig i la cinquena a la vorera del Parc Popular, a la cruïlla del carrer de l’Estació i el passeig del Pintor Sert.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, Marta Melgar, ha destacat que des del consistori “es pretén facilitar i ampliar el ventall de possibilitats per què la ciutadania es pugui desfer de coses ja inservibles de manera ecològica”. I ha afegit: “Ja no només seran piles, sinó que hi haurà més possibilitats per poder reciclar altres residus i també evitarem que la gent s’hagi de desplaçar fins a la deixalleria per deixar petites coses”.

Aquest sistema de recollida selectiva ja fa uns anys que s’ha implantat a altres municipis del Baix Vallès, com Mollet i Parets.

https://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/12568/garriga/llagosta/installen/minideixalleries