PUIGCERDÀ REDACTA UNA ORDENANÇA DE CONVIVÈNCIA PER ENDREÇAR LA VILA

L‘Ajuntament de Puigcerdà ha impulsat la redacció i aprovació d’una nova ordenança de Convivència Ciutadana que regularà les activitats a l’espai públic. El text condicionarà aspectes com la publicitat i accions que es pot fer als carrers, l’abandonament de material com ara runa o el mal aparcament de vehicles, aspecte sobre el qual el Govern ha anunciat la fi d’una certa permisivitat existent fins ara en l’estacionament.

La nova reglamentació local estarà oberta per tal que s’hi vagin afegint aspectes que el consistori vagi veient com a necessaris. L’objectiu de la norma és netejar i endreçar la vila, un dels grans reptes assumits per l’equip de govern. Així, l’ordenança parteix de la voluntat de «regular l’activitat de les persones físiques i jurídiques que es desenvolupa principalment a la via pública i a altres espais i serveis de domini públic, o que transcendeix l’àmbit estrictament privat, mitjançant la modulació o limitació de determinats tipus de comportaments, per tal d’aconseguir el benestar col·lectiu i possibilitar la convivència ciutadana, determinant mecanismes per corregir i, si escau, sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida de la ciutadania del poble». Així, amb aquest nou document, l’Ajuntament de Puigcerdà tindrà una «eina que ha de concretar les conductes i comportaments inadequats en els espais públics, que fins ara no es trobaven tipificats, per tal de millorar la convivència ciutadana a la via pública», segons especifica la memòria de l’ordenança. En la feina de redacció inicial del text hi han pres part totes les àrees de l’Ajuntament per tal de fer-lo el més ampli possible.

«Pedagogia i després sanció

El tinent alcalde de Puigcerdà, Francesc Armengol, ha argumentat que «era una norma que ens calia perquè és la que ens ha de permetre conviure amb unes regles del joc;fins ara no podíem actuar ni amb runes al carrer ni amb pisos amb gossos. No sortirem demà a sancionar sinó a fer pedagogia i a solucionar els casos, però quan calgui sancionar, es farà».

Pel que fa a la problemàtica concreta dels vehicles a la vila, Armengol ha apuntat que «no volem parlar de les anteriors legislatures sinó del futur, però hi ha hagut permisitivat amb els vehicles; s’està fent un recull dels mal aparcats i se’ls informa i hi haurà un moment en què se’ls sancionarà. De vegades fins i tot posant una cinta policial la gent hi està aparcant; ens estem trobant amb vehicles reincidents. Treballarem fent pedagogia, seguiment per part dels tècnics, en aquest cas la Policia Local i, quan toqui, se sancionarà».

 

Llegir la notícia original al diari Regió 7

Redueix, reutiliza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2024