RENOVADA LA XARXA DE MINIDEIXALLERIES DE VIC (OSONA)

Aquests dies estem renovant la xarxa de minideixalleries de Vic. Les minideixalleries urbanes han estat sanejades, restaurades, repintades, i modernitzades. Gràcies al sistema patentat de boques intercambiables, l’Ajuntament de Vic s’assegura estar al dia, i la possibilitat (si escau) d’actualitzar els residus a recollir.

LES MINIDEIXALLERIES URBANES SÓN DE FERRO, I SABEM COM DEIXAR-LES GUAPES (COM NOVES) DE MANERA SOSTENIBLE.

 

Una altra bona notícia són els percentatges de recollida de les minideixalleries vigatanes, que ja han superat les 4 tones (4.653 kg.) de petits residus d’ús domèstic reciclats amb només 5 unitats. Una dada a valorar molt positivament, tenint en compte, sobretot, que són petits residus que pesen molt poc, però que, tanmateix, contaminen molt si no es tracten adequadament. Per a mostra, un botó: una pila de botó pesa només un gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar l’aigua de tota una piscina olímpica.

CADA COSA AL SEU LLOC

Les minideixalleries urbanes consoliden l’aposta de Vic per la recollida selectiva, que és el moment decisiu en el procés de reciclatge de la majoria d’aquests miniresidus domèstics. A les minideixalleries de Vic podeu dipositar tot tipus de piles, de bateries i acumuladors, de bombetes, de cartutxos d’impressora, de discos CD i DVD, i de RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format.

Les minideixalleries son 100% ecofriendly, i estan en servei les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. A més, també disposen de dos aparadors de comunicació ecològica, on el comerç local, o el mateix consistori vigatà poden assabentar els ciudadans dels serveis que tenen a la seva disposició, d’una manera elegant i sostenible.

Redueix, reutilitza, i com última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2022