THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY

Com haviem anunciat a instagram, la paciència del fotògraf té premi: aquí teniu el punt de reciclatge de llaunes instal.lat per l’Ajuntament de Montgat i Estrella Damm a l’accés de l’estació de tren de Montgat Nord, que dóna servei a la platja de Montsolís. El fotògraf Xavier Galiana va immortalitzar ahir aquests espectaculars Arcs de Sant Martí per inspirar-nos i posar de manifest que, entre tots, estem creant una nova educació ambiental per protegir el Mediterrani.

La segregació impecable de les compactadores permet emmagatzemar quasi 2.000 llaunes premsades en un sol sac, facilitant el seu trasllat directe a planta de reciclatge, ón l’alumini es neteja i es fon, creant noves làmines d’aquest material, preparades per un nou ús. La recollida selectiva és el moment decisiu en el procés del reciclatge de les llaunes de beguda perquè, si no la fem bé, correm el risc de que un material tan valuós com l’alumini acabi a les escombreries, o encara pitjor, es converteixi en un residu descontrolat. Una llauna d’alumini triga 500 anys en desaparèixer, per això atrapar llaunes al vol, i explicar que el metall, si el reciclem, és per sempre, és el doble objectiu de la campanya de reciclatge de llaunes d’Estrella Damm, que dóna suport als contenidors grocs d’envasos durant les meses d’estiu.

Les compactadores de llaunes són 100% ecofriendly, és a dir, completament mecàniques, sense cap tipus de consum elèctric, pila o bateria. Enginyoses i divertides, ens permeten participar activament del reciclatge, i estalviar així fins un 80% de la energia necessària pel transport de les llaunes, un residu de poc pes, però molt voluminòs.

Milions de llaunes reciclades. Milions de gràcies.