TOSSA DE MAR (LA SELVA) SUPERA LES 5 TONES (5.522 Kg.) DE RESIDUS RECICLATS A LES MINIDEIXALLERIES MUNICIPALS

Una dada a valorar molt positivament, tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però que, tanmateix, contaminen molt si no es tracten adequadament. Per exemple: una pila de botó pot arribar a pesar només 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar 600.000 litres d’aigua. Uns auriculars de mòbil, d’altra banda, pesen menys de 8 grams però déu n’hi do el que poden arribar a enredar. Gram a gram costa més reciclar tones, per això, el fet d’ haver reciclat més de 5.500 quilos de residus petits a Tossa de Mar vol dir que l’aposta de la vila gironina pel Medi Ambient funciona i que els seus habitants responen.

Les minideixalleries urbanes han esdevingut un referent del reciclatge als carrers de Tossa, i estàn obertes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Innovadores i sostenibles, també actuen com a suport de comunicació ecològica, fomentant la solidaritat, la cultura, i el comerç de proximitat.

 CADA COSA AL SEU LLOC

Ara mateix, a les minideixalleries de Tossa de Mar podeu dipositar tot tipus de piles i bateries, cartutxos d’impressora, discos compactes CD/DVD/BlueRay, antics disquets (per reutilitzar com a llibretes), RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, i tot tips de bombetes (convencionals, led, i baix consum). A més, només canviant la imatge de les boques d’entrada, l’Ajuntament va modernitzant les minideixalleries per encabir els nous residus que el futur ens depara. Ves a saber quines rapoines guardarem al calaix.

 

Fotografies: Blipvert Recologics. Tossa de Mar, 2021.