MINIDEIXALLERIES BLIPVERT: QUÈ DIUEN DE NOSALTRES A…?

Llegir opinions o valoracions sobre les nostres Minideixalleries ens fa sentir orgullosos i ens dona un plus d’energia per a seguir treballant amb il·lusió i amb rigor.

Vols saber què és el que més valoren els ajuntaments i els usuaris que ja ens coneixen?

 

Minideixalleria BLIPVERT a la Casa de la ciència de Sevilla.

 

Carballo (Galícia)

 

600 telèfons mòbils acaben cada any a les Minideixalleries instal·lades al nucli urbà.

El servei porta funcionant des de l’any 2016 amb bons resultats, ja que són molts els productes altament contaminants que gràcies a aquest sistema de recollida reben una gestió idònia.

Les quantitats de residus varien molt d’un any a un altre excepte en el cas dels telèfons mòbils, dels quals es recullen unes 600 unitats.

Però el residu més important que acaba a les Minideixalleries, encara que va en descens, segueixen sent les piles i bateries de telèfon mòbil, que l’any 2016 van aconseguir 400 quilos (20.000 unitats), el 2017 els 329 quilos (16.450 unitats) i el 2018, 265 quilos (13.250 unitats).

 

Loeches (Comunitat de Madrid)

 

L’Ajuntament de Loeches ha instal·lat tres noves Minideixalleries amb els quals es pretén fomentar l’hàbit del reciclatge entre els veïns i realitzar una correcta gestió de certs tipus de residus amb alt potencial contaminant.

Malgrat que l’ésser humà és el responsable de produir una gran quantitat de residus, sembla que a vegades encara ens resistim a reciclar. Per això volem posar-ho fàcil er a tots els residents de Loeches. No oblidem que reciclar és una de les activitats més senzilles i gratificants que podem dur a terme, ja que és un acte de summa importància per a la societat, atès que contribueix a la correcta conservació ambiental limitant la contaminació.

Puja al carro del reciclatge amb nosaltres!

 

A Castelló (Comunitat Valenciana)

 

Els ciutadans de Castelló podran dipositar en aquestes Minideixalleries diversos tipus de residus, alguns especialment contaminants, com telèfons mòbils, piles o cartutxos d’impressora.

(…) els nous miniecoparcs que s’han instal·lat a diversos punts de la ciutat suposen un “nou pas pel que fa a la conscienciació ambiental”.

Amb un disseny que recorda a les marquesines, cada una d’aquestes petites Minideixalleries compta amb diferents espais en els quals dipositar diversos residus quotidians.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar el reciclatge d’aquests residus als ciutadans i facilitar la seva preparació en la correcta reparació de residus.

(L’Ajuntament) va convidar “a què els veïns i veïnes de Castelló vagin ús d’aquests punts ecològics, d’aquests miniecoparcs que ha disposat l’Ajuntament de Castelló, com a mostra de l’alt grau de conscienciació i respecte pel medi ambient dels nostres conciutadans i de la importància que té el reciclatge en el dia a dia de la ciutat”.

 

Abanto Zierbana (País Basc)

 

Les noves Minideixalleries tenen un disseny atractiu que combina i no desentona amb la resta de mobiliari urbà.

A més, s’hi poden incorporar campanyes publicitàries a les seves dues cares.

“Es tracta d’apropar i facilitar als veïns/es l’entrega d’alguns residus que ja s’anaven gestionant per l’Ajuntament, com és el cas de les piles o el tòner. Per altra banda, es llença un nou servei com és la recollida de bombetes, CDs o aerosols de petita mesura”.

No només parlem de reciclar sinó també de solidaritat perquè s’incorporarà en els contenidors un compartiment per a la recollida de taps de plàstic, que seran entregats a associacions del municipi interessades, amb el fi de finançar accions benèfiques”, ha manifestat, l’alcaldessa.

 

Morón de la Frontera (Andalusia)

 

L’Ajuntament de Morón de la Frontera ha instal·lat sis Minideixalleries a la ciutat distribuïdes per les diferents zones del municipi.

Aquestes Minideixalleries facilitaran als veïns el reciclatge de petits objectes domèstics.

A més, els suports encaixen perfectament amb el mobiliari urbà i les seves dimensions fan possible la seva integració a la ciutat, podent ser aprofitats per l’Ajuntament com a suport de la campanya institucional de difusió.

 

Figueres (Catalunya)

 

Figueres, en col·laboració amb l’empresa BLIPVERT, ha instal·lat 26 Minideixalleries a la ciutat.

El dispositiu tracta de potenciar el reciclatge de CDs i DVDs, bombetes convencionals, al·lògenes i de baix consum, telèfons mòbils. La minideixalleria és una patent europea de l’espanyola BLIPVERT, que data del 2007, i s’està expandint amb gran acceptació pel nostre país i per altres de la Unió Europea.

El sistema ideat per Blipvert tracta de facilitar el reciclatge, perquè està ubicat a ple carrer. Normalment, a llocs molt concorreguts, a prop de nombrosos domicilis i resulta molt fàcil de transportar i dipositar els petits residus a la minideixalleria.

 

Si t’ha interessat aquest article:

Minideixalleries Blipvert: el reciclatge confortable