Reciclatge en temps de la Covid-19

 

Reciclatge en el covid 19

 

Reciclatge en el covid 19

Sortim una mica de casa però, quan ho fem, impressiona trobar llençats al terra de les voreres guants de làtex o de “plàstic” (nitril, vinil, neoprè, etc.).

Pot ser que no siguin gaires, però sempre seran masses. I, a més, els que hi ha tirats pel carrer abandonats de qualsevol manera (a causa del seu color cridaner i a què representen) criden enormement l’atenció.

Potser és fruit de la ignorància o de l’oblit d’uns pocs.

Per això mateix és molt convenient que sapiguem com hem de procedir amb aquests residus per a minimitzar l’impacte sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, ciutadans i ciutadanes amb les quals convivim.

 

Mascaretes i guants: un cop utilitzats, a quin contenidor els dipositem?

 

Les mascaretes d’un sol ús NO hem de llençar-les al contenidor blau (que és on dipositem el paper i cartó).

Els guants de làtex, nitril o qualsevol altre plàstic NO hem de llençar-los al contenidor groc (que és el que reservem per envasos, embolcalls plàstics, llaunes o brics).

És el contenidor de rebuig (de restes que no poden ser reutilitzades ni reciclades) on SÍ hem de dipositar els guants i mascaretes.

 

I si tenim símptomes o estem malalts?

 

Si a casa tenim una persona amb símptomes (tos o febre) o cuidem a una persona amb un diagnòstic de covid-19, hem de seguir fent el protocol dictat per les autoritats sanitàries.

Acumulem guants i mascaretes d’una persona malalta o en quarantena en una bossa de plàstic (BOSSA 1).

La BOSSA 1 la tanquem (amb un nus) i la introduïm en una segona bossa d’escombraries (BOSSA 2) on dipositarem els guants i la mascareta utilitzats pel cuidador.

La BOSSA 2 la tanquem (amb un nus) i la dipositem en una altra bossa d’escombraries (BOSSA 3) on van els residus domèstics destinats al contenidor on es dipositen les restes no reciclables.

I, per últim, la BOSSA 3 (amb guants, mascaretes i mocadors d’un sol ús) les autoritats sanitàries ens indiquen que la dipositem al contenidor de rebuig o de restes, és a dir, al contenidor on dipositem tot el que no pot ser reciclat.

 

Si t’ha interessat aquest article:

 

Día Mundial del Medio Ambiente

Los plásticos que no reciclamos