Augmenta al doble la recollida selectiva a Berga (Barcelona) des que van instal.lar les nou minideixalleries

La recollida selectiva d’escombraries a Berga augmenta dels 270 als 500 kg

Augmenta considerablement el reciclatge de piles, bateries, aparells electrònics i bombetes

Redacció
Aquesta notícia es va publicar originalment el 11/02/2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des de l’any 2013, el reciclatge dels residus urbans altament contaminants com, per exemple, discos compactes, DVD’s, cartutxos d’impressora, petits aparells elèctrics, piles, bateries i bombetes de baix consum, ha augmentat a Berga. Concretament, des que es van instal·lar nou mini deixalleries a diferents punts de la ciutat, la recollida selectiva ha augmentat en alguns casos més del doble, passant dels 276 quilograms el 2013, als 501 del 2014.

Aquest fet, segons l’Ajuntament de Berga, denota un increment de la conscienciació de la ciutadania pel que fa a la necessitat de reciclar, una línia que consideren que és “un bon símptoma”, però sobre la que “cal seguir treballant”.

Els nou punts de recollida de l’empresa Blipverd estan ubicats a diversos racons estratègics de la ciutat, que faciliten la tasca del reciclatge a la ciutadania. Dos d’aquests, estan situats al passeig de la Indústria, un a l’alçada del carrer Lluís Millet, i l’altre a la del carrer Quim Serra. Un tercer punt es pot trobar al passeig Vila de Casserras amb la plaça Guernika, i un quart al carrer Gironella amb l’avinguda Catalunya. N’hi ha tres més al passeig de la Pau. El primer està a la cantonada amb Pere III, el segon a l’espai central, amb la cantonada de Gran Via, i un altre a la vora de la plaça de la Creu. Els dos darrers estan ubicats al carrer Comte Oliva amb la carretera de Solsona i al carrer  Clavé.

Bombetes, piles i aparells

L’augment més significatiu de reciclatge entre el 2013 i el 2014 es troba, bàsicament, en les piles i bateries, els petits aparells electrònics i les bombetes de baix consum. En el primer cas, la recollida s’ha duplicat, passant de les 6.235 unitats a les 15.250. Pel que fa als aparells d’electrònica, han passat dels 29 quilos als 43, un increment de 250 unitats. I en el cas de les bombetes, la recollida també ha estat molt positiva, ja que se n’han recollit 1.050, quan l’any anterior només se n’havien pogut recol·lectar 700.

Pel que fa als cartutxos d’impressora, i als CD’s i DVD’s, el reciclatge ha estat més moderat, ja que s’ha passat dels 27 quilos als 30, en el primer cas, i dels 47 als 53, en el segon.

https://www.naciodigital.cat/bergueda/noticia/1607/recollida/selectiva/escombraries/berga/augmenta/dels/270/500/kg

http://www.aquibergueda.cat/2015/02/11/berga-registra-un-augment-de-recollida-selectiva-despres-de-dos-anys-de-la-implantacio-de-les-mini-deixalleries/