MARTORELLES JA HA RECICLAT MÉS DE DOS TONES DE MINIRESIDUS

El servei de minideixalleries de Martorelles (Vallès Oriental) ha superat aquests dies les 2 tones de petits residus reciclats. La xifra exacta a hores d’ara és de 2.068 kg. de miniresidus reciclats a les minideixalleries des de l’inici del servei. Una xifra a valorar molt positivament tenint en compte, sobretot, que són petits residus d’ús domèstic que pesen molt poc, però a la vegada poden contaminar el medi si no es reciclen adequadament. Per exemple: una pila botó pot pesar únicament 1 gram, però el seu mercuri podria arribar a contaminar fins a 600.000 litres d’aigua. (Seguir enllaç)

Les minideixalleries esdevenen un suport de comunicació ecològica que fomenta la solidaritat, la cultura i el comerç de proximitat.

 

Desglossament dels 2.068 kg. de miniresidus reciclats a les mindeixalleries de Martorelles:

Bombetes LED i baix consum:  261 kg.
Discos CD i DVD:  168 kg.
Cartutxos de tinta d’impressora:  77 kg.
RAEE:  222 kg.
Piles, bateries i acumuladors:  1.342 kg.

Les minideixalleries de Blipvert Recologics estan específicament dissenyades i fabricades amb criteris de sostenibilitat per durar indefinidament. Durant tots aquests anys s’han anat fent -de manera regular- les feines de sanejament i repintat perquè llueixin sempre com noves.

CADA COSA AL SEU LLOC

A les minideixalleries urbanes de Martorelles podeu reciclar discos CD/DVD, cartutxos de tinta d’impressora, RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) de petit format, piles, bateries, acumuladors, i tot tipus de bombetes (convencionals, LED, i de baix consum).

A més, tan sols substituint les bústies d’entrada, l’Ajuntament pot adaptar les minideixalleries per reciclar els nous residus emergents. Ves a saber quines rampoines guardarem al calaix en el futur.

LOCALITZACIÓ DE LA XARXA DE MINIDEIXALLERIES DE MARTORELLES. TRIA LA TEVA:

  1. Avinguda Piera – c/ Església.
  2. Avinguda Piera – c/ Montseny (al costat de la parada BUS)

 

Redueix, reutiliza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2024

Llegir la notícia original al lloc web de l’Ajuntament de Martorelles