ELS PALLARESOS (TARRAGONÈS) ESTRENA SERVEI DE MINIDEIXALLERIES URBANES I S’ENFORTEIX COM A POBLE SOSTENIBLE

L’Ajuntament dels Pallaresos posa en marxa un nou servei de recollida selectiva.

El nou servei de minideixalleries reforça la seva aposta municipal pel reciclatge i apropa a la gent la recollida selectiva de petits residus que fins ara no es podien llençar a cap dels altres contenidors del carrer.

A les noves minideixalleries impulsades per Felicià Fortuny des de l’ Àrea de Medi Ambient del Consistori, podeu reciclar: discos cd/dvd, cartutxos d’ impressora, RAEE (Residus d’ Aparells Electrònics i Elèctrics) de petit format, tot tipus de piles, bateries i acumuladors, bombetes LED i bombetes de baix consum. Tot en un únic espai que romandrà sempre obert (7/24).

Molts d’aquests residus, tot i ser tan petits, són contaminants. I alguns d’ells, molt contaminants. Per exemple, una pila de mercuri pesa només un gram, però ella sola pot arribar a contaminar fins a 600.000 litres d’aigua si no es tracta adequadament. La contractació del servei integral amb l’ empresa Blipvert Recologics evita cap inversió inicial i assegura que les minideixalleries sempre llueixin com noves i, sobre tot, el control i el seguiment on-line dels residus per part del Consistori.

A més, les noves minideixalleries dels Pallaresos ofereixen al Consistori la possibilitat de comunicar-se amb els veïns mitjançant els panels acristallats de comunicació ecològica. En aquest sentit, els primers cartells ja mostren la intenció municipal de dedicar aquests nous espais per fer campanyes de civisme i promocionar serveis ja existents com ara la deixalleria o la recollida a domicili de voluminosos i trastos vells. Les noves minideixalleries s’integren amb aquests serveis gratuïts i proporcionen valor afegit a la informació municipal.