LA PERA (BAIX EMPORDÀ) ESTRENA SERVEI DE MINIDEIXALLERIA PER ALS RESIDUS MÉS PETITS

Des d’ avui mateix, ja funciona a ple rendiment la nova minideixalleria de La Pera.

L’ Ajuntament ha instal·lat aquest nou equipament per facilitar la recollida selectiva i reciclatge de petits residus d’ ús domèstic que no es poden llençar a cap altre dels contenidors de superfície existents al carrer, i que abans s’ havien de portar fins a la Deixalleria (excepte els taps de suro, que també es poden reciclar al contenidor marró d’orgánica, tot i que el suro que va a les minideixalleries es recicla com a suro i no com a compost).
Concretament, els residus que es poden reciclar a la nova minideixalleria de La Pera són: cartutxos d’impressora, aparells elèctrics i electrònics (RAEE) de petit format, tot tipus de piles, acumuladors i bateries de mòbil, i bombetes de LED i de baix consum, bolígrafs, i taps de suro.

Aquesta minideixalleria està gestionada per l’empresa vallesana Blipvert Recologics, amb la qual s’ha signat un conveni per dur a terme el servei integral consistent en el manteniment tècnic i neteja periòdica de la minideixalleria, la fixació dels cartells, la recollida dels residus, el seu transport a reciclatge, i la elaboració dels fulls de seguiment de residu de l’Agència de Residus de Catalunya. El Consistori disposarà en qualsevol moment de les dades de recollida de la nova minideixalleria en l’aplicació on-line que l’ intranet de Blipvert ofereix als Ajuntaments, a la secció d’usuaris d’aquesta mateixa web.

A més, la nova minideixalleria disposa de dos finestres de vidre dissenyades per la comunicació municipal, la qual cosa permet l’Ajuntament realitzar campanyes de comunicació de manera elegant i sostenible.

La minideixalleria romandrà sempre oberta, en servei les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana.

 

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.

http://www.lapera.cat