MONTCADA I REIXAC (Barcelona) L’Ajuntament instal.la la primera de les vuit minideixalleries que hi haurà al municipi

Coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat en marxa aquest matí la primera de les 8 minideixalleries que instal·larà en breu al municipi.

Una delegació municipal integrada per l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, han inaugurat aquest mobiliari urbà, ubicat a la zona de contenidors soterrats de la confluència del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova.

El nou moble urbà, que té les dimensions d’un mupi, compta amb 7 compartiments destinats als petits residus sòlids domèstics de poc volum però altament contaminants com piles de botó, bateries de mòbil, CD/DVD, bombetes incandescents/halògenes/de baix consum, telèfons mòbils i carregadors, tòners i cartutxos de tinta, cintes de casset i vídeo. Amb aquestes instal·lacions es vol facilitar a la població el reciclatge d’aquest residus apropant la deixalleria als barris del municipi. Les minideixalleries s’instal·laran a zones de bateries de contenidors que estiguin a prop dels accessos a les escoles.

Durant la presentació, el regidor de Medi Ambient, José Domínguez, ha afirmat que “les minideixalleries no substitueixen el servei que ofereix la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Mòbil, sinó que el complementen”. A més, l’estructura permetrà al consistori fer ús de les dues cares i destinar-les a la promoció de campanyes municipals.

La instal·lació de les minideixalleries s’inclou dintre del Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20).

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

https://www.montcada.cat/actualitat/noticies/lajuntament-installara-8-minideixalleries-per-tot-el-municipi-.html

Font: La Veu

https://www.laveu.cat/noticies.cfm/id/597819/l_ajuntament-instal·la-primera-vuit-minideixalleries-hi-haura-municipi.htm