Entrevista a un cartutx de tinta

 

 

Els cartutxos d’impressora som molt útils, però també podem ser molt més contaminants del que podries imaginar.

Els meus components, alliberats  al mig del medi ambient, resultarien molt però que molt nocius tant per a la teva salut com per a la de qualsevol altra forma de vida.

 

 

 

És vostè un objectiu quotidià, està a les cases particulars, a les oficines, universitats, escoles, centres cívics…, sembla que cada any es fan servir al món als voltants  de 1.000 milions de cartutxos de tinta, és vostè molt útil!

Útil, molt, sense dubte, però… agafi’s, que venen corbes.

Estic preparat.

Aquí va: sota d’una carcassa plàstica Immaculada, acostumo a portar una bona ració d’olis derivats del petroli, quelcom de sofre, carbó, cianur i metalls pesants com el coure, el ferro o el bari.

Vaja, és vostè realment complex.

Sí, i un contradictori, Em fa pena dir-ho (i que vostè ho sàpiga), però, sap quin és un dels pigments més contaminants?

El gris plom, el negre petroli?

Doncs no, és el verd perquè, segons explica el químic alemany Michael Braungart al The New York Times, aquest pigment pot incloure des d’àtoms de bromur i clor, fins a cobalt, tità, níquel o òxid de zinc.

Llavors, què ens recomana vostè, que és un expert?

Per començar, situï la seva impressora en un espai ventilat per a no inhalar les petites partícules que vaig alliberant mentre em fan servir.

… quan s’acabi la seva vida útil?

Està prohibit llençar-me per allà, barrejat amb un sens fi d’altres objectes i materials, que per desgràcia és quelcom que encara fa massa gent que desconeix fins a quin punt és una pràctica perillosa i contaminant.

 

Si al seu municipi han estat instal·lades, segur que trobarà una minideixalleria a prop del seu domicili, a alguna plaça o algun carrer cèntric i concorregut de fàcil accés.

 

Bé, doncs, on el porto?

A la botiga on em va comprar, però si no pot, porti’m a un Punt Net de la seva ciutat o  dipositi’m en una Minideixalleria Blipvert de proximitat especialment dissenyada i fabricat per a contenir petits residus com piles, bombetes o, fixi’s vostè, cartutxos d’impressora.

Si al seu municipi han estat instal·lades, segur que trobarà una minideixalleria a prop del seu domicili, a alguna plaça o algun carrer cèntric i concorregut de fàcil accés.

 

Minideixalleria instal·lada a Outes (A Coruña)

Però, si estic a l’oficina?

L’ideal seria que comptessin amb algun espai apropiat amb un o diversos contenidors de reciclatge per a interiors, com, per exemple, un o diversos modulus de 60, 80 o 120 litres, perfectament pràctics, manejables i molt resistents, dissenyats perquè al seu centre de treball, institució o centre escolar, hi hagi zero residus.

 

Modulus - Contendedores de recogida selectiva

Modulus – Contenidors Blipvert d’interior

Modulus - Contendedores Blipvert de recogida selectiva

Modulus – Contenidors de recollida selectiva

Estació Modular de Reciclatge – Zero residus

 

Gràcies, així ho farem.

 

Altres entrevistes Blipvert:

 

ENTREVISTA A UN TELÈFON MÒBIL

ENTREVISTA A UNA PILA ANÒNIMA

Entrevista a una llauna de beguda