Estem sols?

 

A vegades, els teus petits esforços diaris semblen tenir molt poca incidència en la cura del medi ambient i ser, per últim, gestos inútils.

 

Què pots aconseguir tu, un únic individu…

 

…deixant d’utilitzar ampolles de plàstic d’un sol ús?

…tancant l’aixeta mentre et rentes les dents?

…prenent cafè de cafetera (en lloc de càpsules)?

…utilitzant els transports públics o caminant una estoneta en lloc d’anar en vehicle privat a tot arreu?

…o rebutjant les fruites i verdures envasades en plàstics?

 

 

Molt poc, clar…

 

Aconseguiries molt poc, clar, si estiguessis sol…, però és que, en realitat, encara que a vegades pot semblar-ho, no ho estàs, en absolut.

Mentre tu t’entestes a reciclar, a no malbaratar aigua, a reduir el consum de plàstics d’un sol ús… hi ha molta altra gent fent el mateix, i també n’hi ha que està treballant, explorant o investigant noves solucions.

Per exemple, fa pocs dies va saber (ho vam llegir a la premsa) que el Centre Català del Plàstic, institució de La universitat Politècnica de Catalunya i l’enginyera brasilera Farayde Fakhouri, doctora en tecnologia dels aliments, han creat un envàs alternatiu als plàstics.

 

Un envàs biodegradable, d’origen natural i…

 

Es tracta d’un envàs biodegradable, d’origen natural, elaborat a partir de matèries primeres d’origen vegetal i, encara que sembli increïble, és comestible.

Destinat a ser utilitzat pel sector alimentari, el nou envàs sostenible no només fomenta l’economia circular, també protegeix els aliments i allarga la seva vida útil.

Després de dos anys d’intens treball, els investigadors han aconseguit que aquest envàs natural que prové de fonts vegetals permeti modificar la interacció de l’aliment amb l’atmosfera i, d’aquesta manera, que es pugui allargar la vida de les fruites i verdures.

Per a Fakhouri, és un objectiu imprescindible: amb aquesta investigació, afirma, busquen donar resposta al “gran malbaratament global d’aliments, que es calcula en un 33% de la producció total i un 45% de fruites, verdures i hortalisses, segons dades de Stop Food Waste Day del 2019”.

No és impossible que Fakhouri i el seu equip coneguin la lletra de la cançó “No estamos solos”.

 

Y tu, la coneixes?

 

Son las ganas de cambiar la realidad

las que hacen que me sienta vivo.

Aunque hay distancias ya no estamos solos

hijos de una misma humanidad

almas que volando buscan ideales.

El mundo ahora podemos cambiar.

Eso quieres tú y contigo lo voy a intentar.

 

 

Si t’ha interessat aquest article:

Què saben els infants del canvi climàtic?