ESTRELLA DAMM ENS CONVIDA A GAUDIR DE L’ESTIU 2023 RECICLANT ALUMINI A LA 31ena EDICIÓ DEL ‘DÓNA LA LLAUNA’

Coincidint com cada any amb el dia mundial del reciclatge, avui 17 de maig comença oficialment la campanya de reciclatge ‘DÓNALALLAUNA2023’. La campanya gira al voltant de les quasi 400 compactadores de llaunes d’Estrella Damm i Damm Lemon, i la protagonitzen persones anònimes concienciades que cal fer un pas més, i que comparteixen els valors de solidaritat i sostenibilitat presents en el reciclatge. La campanya DÓNALALLAUNA ja ha reciclat milions de llaunes de beguda i compta, a hores d’ara, amb la participació de més de 50 Ajuntaments de Catalunya i Balears. Podeu reciclar les vostres llaunes a les compactadores Estrella Damm i Damm Lemon de: Alcanar, Altafulla, Andratx, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Begur, Caldes d’Estrac, Calella, Calonge, Cambrils, Canet de Mar, Canyelles, Castelló d’Empúries, Colera, Cubelles, Cunit, Empuriabrava, Empúries, Felanitx, Girona, Granollers, Guisona, La Garriga, L’ Ametlla de Mar, L’Ampolla de Mar, L’Escala, Llançà, Llinars, Lloret de Mar, Mataró, Montgat, Mont-roig del Camp, Palamós, Palma, Pals, Pineda de Mar,  Platja d’Aro, Portbou, Portocolom, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Celoni, Sant Esteve de Guialbes, Sant Feliu de Guíxols, Sant Llorenç Descardassar, Sant Pere Pescador, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Sitges, Taradell, Torredembarra, Tossa de Mar, Vilanova del Vallès, i Vilanova i la Geltrú. El servei de reciclatge és gratuit per totes les entitats i administracions participants gràcies al patrocini d’ Estrella Damm.

mediterràniament

DÓNALALLAUNA’ té un doble objectiu: RECICLAR tantes llaunes com sigui possible, i EDUCAR que #elmetalléspersempre i que #cadallaunacompta. Amb aquesta iniciativa, Estrella Damm connecta directament amb els ciutadans, donant-los a conèixer, no només el valor de la recollida selectiva de les llaunes, sinó també el valor de la compactació en origen, que permet estalviar 3 de cada 4 viatges a reciclatge. El reciclatge d’alumini estalvia el 95% del cost de l’energia necessària per al processament d’alumini nou o, el que és el mateix, el procés de reciclatge de l’alumini únicament necessita un 5% de l’energia que es consumeix en la producció del metall verge. I com que es pot reciclar les vegades que es vulgui, la llauna d’alumini ha esdevingut l’envàs més reciclat del món.

Túnel infinit ‘EL METALL ÉS PER SEMPRE’ al museu de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

 

“Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món.”
Eduardo Galeano (1940-2015)

Milions de llaunes reciclades, milions de gràcies.

Aquest és un servei de reciclatge directe d’alumini, ja que les llaunes esclafades van de dret a planta de reciclatge de metalls i retornen al mercat com a matèria primera en poques setmanes. Així és com, entre tots, tanquem el cercle virtuós de l’economia circular.

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.
Blipvert Recologics, 2023

+ info a Estrella Damm.
Ser natural també és ser responsable. Un compromís real que data de 1999.