LES MINIDEIXALLERIES DE SANTA BÀRBARA RECULLEN 10.000 PILES I BATERIES EN EL PRIMER ANY

Fa un any, la regidoria de Medi Ambient de Santa Bàrbara, en aquell moment capitanejada per la republicana Elen Estarlich, va instal·lar dos minideixalleries per a objectes de petit format. La valoració del seu primer any és molt positiva, amb gairebé 11.500 peces dipositades per al seu correcte reciclatge.

Minideixalleries Santa bàrbara

LPR/VMV – Prenent consciència pel medi ambient i amb la intenció de fomentar el reciclatge a Santa Bàrbara, es va instal·lar una minideixalleria darrere l’antic ajuntament i una altra a la zona on se situen els serveis socials, l’smartcentre i el col·legi.

D’això ja fa un any i ara ja es pot fer un primer balanç de la recol·lecta de les dos minideixalleries. En total, s’hi han dipositat 11.410 peces que sumen 246,5 kilos. La tipologia d’objecte que més s’hi ha tirat ha sigut piles i bateries de mòbil, un total d’11.000 unitats que comporten el pes de 200 kg. Després se situen els residus d’aparells elèctrics i electrònics, amb 825 unitats que comporten 33 kilos, seguit per 180 unitats de cartutxos d’impresora, 360 de DVD i CD i 45 bombetes de baix consum.

Així, estes minideixalleries ubicades a dos espais força concorreguts han permés facilitar el reciclatge d’objectes que requereixen portar-se a la deixalleria. A més, inclouen un llistat per saber quins objectes es poden portar a la deixalleria i quins no i promouen la cura, respecte i civisme sobre els excrements de gossos i sobre el reciclatge en general.

Les minideixalleries urbanes instal·lades a Santa Bàrbara disposen de 7 bústies per als residus que tot seguit s’especifiquen:

 

Llegeix la notícia original a laplanaradio.cat fent clic aquí

Redueix, reutilitza, i com a última opció, recicla.